Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

200 души видяха новата изложба на Живко Иванов само за ден

200 души видяха новата изложба на Живко Иванов само за ден

В първия ден от изложбата той посрещаше ценителите на изкуството в продължение на седем часа. Сред гостите на вернисажа бяха кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Ахтопол Атанас Желязков, зам.-областният управител на Бургас доц. Севдалина Турманова, президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чованов, колеги и приятели на автора.

Над 200души посетиха новата изложба на художника Живко Иванов само през първия ден.Експозицията, от поредицата „ЖивКопис“, ще бъде подредена 20 дни в бургаскатагалерия „Неси“.

„Искамизложбата да е празник за всички дошли да я видят. Когато излизат от салона даса по-цветни, като самите платна. Нюансите, с които съм играл този път са многоповече. Получи се така, без да съм го търсил като ефект. Вероятно е станало катоконтрапункт на сивотата, която е обградила живота“, казва Живко Иванов.

Интересене и подборът на имена, които авторът е дал на платната си. Сред тях са„Присъница“, „Недвусмислена покана“, „Укротяване на хаоса“, „Странджанска нощ“.Две от картините са посветени на рано загиналия драматург Иван Славов. Диптихъте наречен „Зад завесата“.

„Променям се в процеса на работа. Няма случай да се събудя ида кажа, я да тръгна малко по-настрани или по друга пътека. Когато рисувам азси играя, забавлявам се! Картината започва вече да ме води, не яз нея. Иманякаква магия, наистина има тайнство, което много ми харесва. Най-хубавотое, че като работя съм откъснат от този свят!  Вероятнорисуването ми помага. Това е друг мой свят, който не може да се обясни. Многопъти са ме питали, тук на тази картина къщичка ли има? Някой казва, аз неразбирам! Не е до разбирането… Слушаме класическа музика, слушаме джаз, многони харесва, понякога не знаем какво пеят. Така трябва да се гледа и живописта,със сърцето! А не да се търси рисунъкът. Не че го отричам, защото и той  въздейства, но искам да се усещат моите картини,като свобода, като музика“, уточнява авторът, който има зад гърба си около50 самостоятелни изложби в България и зад граница.

В новата му експозиция картините са рисувани през 2014 г. идори през новата година. „Има две с неизсъхнала боя, защото ги променях допоследния момент“, признава Иванов.

В първия ден от изложбата той посрещашеценителите на изкуството в продължение на седем часа. Сред гостите на вернисажабяха кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Ахтопол Атанас Желязков,зам.-областният управител на Бургас доц. Севдалина Турманова, президентът наБургаския свободен университет проф. д-р Петко Чованов, колеги и приятели наавтора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега