Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

200 пожарникари и доброволци се борят с пожара в Хасковско, ограничен е от три страни

200 пожарникари и доброволци се борят с пожара в Хасковско, ограничен е от три страни

Ситуацията към момента с пожарът в Хасковско обобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който е на място и ръководи действията на екипите.

Усилията през нощта на над 200 човека – пожарникари, доброволци, горски служители и военни, дадоха резултат. Положението е значително по-добро – от три страни пожарът е ограничен, няма пострадали и загинали хора, няма и нанесени тежки материални щети. В момента няма опасност за населените места, не допуснахме навлизането на огъня в тях. Обстановката обаче остава високорискова, целият периметър е под наблюдение и екипите запазват пълна готовност. Ситуацията към момента с пожарът в Хасковско обобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който е на място и ръководи действията на екипите. 

Той уточни, че площта на пожара е повече от 50 000 дка, като са засегнати предимно сухи треви и храсти, а на места – борови масиви. Последното направление е между селата Маточина и Варник, пожарът се разпространява в посока към границата: колегите от Турция са предупредени и, ако не успеем до обяд да го ограничим, те ще се включат на тяхна територия – допълни главен комисар Николов и уточни, че към 10 часа в гасителните действия ще се включи хеликоптер от Българската армия, изключително ефективно средство при подобен коварен терен. Километри е фронтът на пожара, а периметърът е няколко десетки километра. 

Очакванията са за усложняване на обстановката с повишаване на температурите.Главен комисар Николов отново подчерта, че най-опасна за възникване на пожари остава човешката дейност, свързана с почистване на земеделските земи. Подобни действия не бива да бъдат допускани в толкова опасно време. Повечето от местните бяха с нас през нощта като дежурни и доброволци.През изминалото денонощие служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гасиха 127 пожара и участваха в 61 спасителни операции.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега