Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

3,6 млн. пътници са летели през Варна и Бургас през миналата година

3,6 млн. пътници са летели през Варна и Бургас през миналата година

Общо 3,6 милиона пътници са обслужили летищата във Варна и Бургас през 2012 г., съобщи операторът на двата аеропорта „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт". Ключови пазари на летищата в двата черноморски града остават Русия и Германия.

Общо 3,6 милиона пътници са обслужили летищата във Варна и Бургас през 2012 г., съобщи операторът на двата аеропорта „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт". Ключови пазари на летищата в двата черноморски града остават Русия и Германия. Най-предпочитаната дестинация за двете морски летища остава руската столица Москва, като и делът на пътници от Русия е най-голям за втора поредна година.

През 2012 г. Летище Бургас е обслужило точно 2 380 536 пътници, което е с 5,65% повече от предходната година. Най-много от тях - 529 890 души, са от Русия, следвани от гражданите на Германия, Великобритания и Чехия. Ръстът а руските туристи е 35%. Най-динамичните месеци за летище Бургас отново са били юли и август, когато летището е обслужвало по 700 000 пътници на месец и това за поредна година го нареди на първо място по месечен трафик в страната.

През 2012 г. на летището бяха открити нови дестинации, до които се изпълняваха редовни и чартърни полети до Цвайбрюкен (Германия), Болоня и Рим (Италия), Бремен (Германия), Челябинск, Самара и Казан (Русия). 9 бяха новите клиенти на летище Бургас през миналата година. Те изпълняваха полети до различни направления в Германия, Полша, Латвия, Естония, Австрия и Украйна. Летище Варна пък обслужи 1 221 468 пътници през 2012 г. и отбелязва положителен ръст от 3,35%, като за първи път от 6 години насам има тенденция за нарастване на пътническия трафик.

Летище Варна започна да оперира в края на месец февруари, след успешното приключване на изпълнението на големия инфраструктурен проект за рехабилитация на пистата за излитане и кацане. На челното място по брой обслужени пътници са отново гостите от Русия. Техният брой нарасна с 20%, като достигна 343 674. Следват ги пътуващите от и до Германия.

Летище Варна отчита увеличение на трафика със 7% и по вътрешната линия до София, която попада сред трите най-предпочитани дестинации от и до варненския аеропорт заедно с Москва и Дюселдорф. Нови дестинации, които летището обслужва през 2012 г. са Перм (Русия) и Нант (Франция). През 2012 летище Варна работи с 12 нови авиокомпании, които изпълняваха полети до различни направления в Германия, Русия, Словения, Франция, Швеция, Полша.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега