Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

39 нови случая на Covid-19 са регистрирани през последното денонощие у нас

39 нови случая на Covid-19 са регистрирани през последното денонощие у нас

Четири са новите жертви, с което починалите заразени с коронавирус у нас вече са 120 или 5.1% от всички заразени.

39 нови случая на Covid-19 са регистрирани през последното денонощие. С това общият брой на инфектираните с коронавирус у нас достигна 2 331. Увеличението спрямо предходния ден е 1.7%. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски на брифинг в МС.

9 са засегнатите области, където има новопотвърдени заразени през последния ден. 14 са новите случаи в София. Следват Пазарджик с 10 случая, Ямбол - 5, Видин - 3, Благоевград и Разград - по 2, Велико Търново, Кюстендил и Ловеч - по един.

Четири са новите жертви, с което починалите заразени с коронавирус у нас вече са 120 или 5.1% от всички заразени. Новите смъртни случаи са на 79-годишен мъж в Благоевград, двама 75-годишни мъже в Пазарджик и 45-годишен мъж в Ямбол.

43 души са излекувани. С това общият брой на възстановилите се от Covid-19 у нас достигна 727 души или 31% от всички инфектирани. Проф. Мутафчийски подчерта, че "излекуван" не означава напълно изчистен от вируса. Има данни за това, че лица с отрицателен PCR могат да заразят друго лице. Поради тази причина на лица, определени като "излекувани", се налага 28-дневна карантина.

Усилено се работи по системата, която трябва да изважда всеки нов случай моментално. За момента се смята, че има 2% отклонение в данните, посочи проф. Мутафчийски. Очаква се коригираните резултати да бъдат оповестени през следващата седмица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега