Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

400 къщи са пострадали в Карловско, за всички хора е намерен подслон

400 къщи са пострадали в Карловско, за всички хора е намерен подслон

Кметът Кабаиванов уточни, че са коригирани голяма част от коритата на реките, за да се предотвратят нови бедствия. Държавата ще финансира общината по няколко линии

Щетите в Карловско са огромни. Ще трябва да възстановим пострадалите села. Това обясни в предаването „Офанзива” по NOVA News кметът на Карлово Емил Кабаиванов."По моите предварителни разчети, щетите са на стойност около 60 млн. лв. Но може би ще се окажат повече. Скъсани са 7 моста на общински пътища и 11 моста в населените места. Разрушени са около 150 декара общински пътища", посочи той. 

Кметът обясни, че са пострадали около 400 къщи в различна степен. Но за всички хора е намерен подслон. Осигурени са храна и вода. Селата ще бъдат възстановени на три етапа, вероятно до средата 2024г. окончателно. В началото на другата седмица, от община Карлово ще знаят, колко семейства имат нужда от временни жилища.„Дали е имало сеч, ще разберем когато приключи проверката, назначена от министъра на земеделието. Факт е, че когато обикаляхме засегнатите места, не видяхме „гола” сеч. Видяхме, че по-малките и по-големите реки над селата Богдан, Каравелово и Слатина, са излъскани до скала. Което означава, че всички храсти и дървета са довлечени в селата”, разказа още кметът.

Кабаиванов  уточни, че са коригирани голяма част от коритата на реките, за да се предотвратят нови бедствия. Държавата ще финансира общината по няколко линии.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега