Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

41 нови случая на Covid-19 и 42 излекувани отчитат от НОЩ

41 нови случая на Covid-19 и 42 излекувани отчитат от НОЩ

Общият брой на доказани случаи е 2 372. Увеличението спрямо предходния ден е 1.8%.

41 нови случая на Covid-19 са установени у нас през последното денонощие. Броят на излекуваните е по-голям - 42. Това съобщи заместник-началникът на кризисния щаб за коронавируса и директор на Центъра за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев на редовния брифинг днес. Общият брой на доказани случаи е 2 372. Увеличението спрямо предходния ден е 1.8%.

8 от новодоказаните заразени са в София, 11 - в Ямбол, 2 - в Плевен. В Благоевград, Кюстендил и Смолян има по 1 нов случай.  Притеснителен е броят на заразените, установени в Пазарджик, където са потвърдени 17 нови случая. Става дума за клъстър, свързан със завод за производство на авточасти, поясни проф. Кантарджиев.

"Слава богу, там по сведения, които имаме в щаба, мерките са взети много преди откриването на новите случаи, една част от работниците са в отпуска, а тези, които са работили, ще бъдат пуснати, за да се направи крайна дезинфекция, а тези, които са били в отпуска, ще ги заменят. По този начин не се прекъсва работният процес и се запазва максимално здравето на хората", коментира експертът.

За съжаление през последните 24 часа битката за живота си са загубили петима заразени с коронавируса. В столицата е починал 78-годишен мъж с диабет, в Пазарджик има трима починали - двама мъже и жена, в Стара Загора е издъхнала 51-годишна жена с онкологично заболяване. В Ямбол е починал 88-годишен мъж с инсулт.

В световен мащаб броят на доказаните случаи е вече 5 138 000. Само през последното денонощие са регистрирани 55 575 нови заразени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега