Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Кантарджиев: Рецепторите, за които се прикрепя коронавирусът, са по-малко на брой при децата

Проф. Кантарджиев: Рецепторите, за които се прикрепя коронавирусът, са по-малко на брой при децата

Най-многобройни са рецепторите при възрастните хора, които се оказаха и рисковата група при Covid-19. У нас обаче лицата около и над 90-годишна възраст не са много.

Рецепторите, за които се прикрепя коронавирусът, са малко на брой и недоразвити при децата. Това е и причината при тях заболяването обикновено да няма проявления и симптоматика. С възрастта броят на рецепторите в белия дроб се увеличава и това улеснява щама, който по-лесно се прикрепя към нас. Това обясни заместник-началникът на кризисния щаб за коронавируса и директор на Центъра за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев на редовния брифинг днес.

Най-многобройни са рецепторите при възрастните хора, които се оказаха и рисковата група при Covid-19. У нас обаче лицата около и над 90-годишна възраст не са много, което е характеристика на средната продължителност на живота. Това е и причината у нас смъртността да е по-малка, отколкото в други европейски страни, поясни проф. Кантарджиев.

Предпазните средства намаляват силата на заболяването, тъй като в организма са навлезли по-малък брой вируси. Що се отнася до хронично болните, които имат придружаващи заболявания и увреждания, техният организъм няма ресурса да се бори със заразата, тъй като вече е изправен пред възпалителни процеси, които трябва да елиминира.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега