Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

48 700 абитуриенти писаха за "ценностите и личния порив" в разказа "Албена"

48 700 абитуриенти писаха за "ценностите и личния порив" в разказа "Албена"

Резултатите ще бъдат обявени в срок до 9 юни 2017 година.

В 8:00 часа тази сутрин стартира първият зрелостен изпит от тазгодишната кампания. Допуснати до изпита по български език и литература бяха 50 808 зрелостници, от които се явиха 96% или около 48 700 младежи. Изпитният вариант за теста бе генериран от възможни 11 718 750 комбинации. Що се отнася до последния модул - темата за аргументативен текст, тази година абитуриентите разсъждаваха върху "Човекът между ценностите на общността и личния порив" по разказа "Албена" на Йордан Йовков.

Припомняме Ви, че от тази сесия матурите официално са разделени на три модула. Системата бе въведена пробно по време на поправителните изпити миналата година. Първият модул съдържа 30 затворени въпроса и носи 30 точки на зрелостника, вторият е с 10 въпроса със свободен отговор и работа с текст, които носят 40 точки, а третият модул или 41-и въпрос е тема от посочено произведение от изучаван български автор.

Другата новост е дистанционното оценяване. Работите на зрелостниците ще бъдат проверявани на компютри, в специализирани оценителски центрове. Очаква се това да улесни проверката. Резултатите ще бъдат обявени в срок до 9 юни 2017 година. Втората задължителна матура, по предмет по избор, ще се състои в понеделник (22-ри май), а изпитите по желание се проведат след абитуриентските балове, в дните между 26 и 31 май.

Днес се проведе и Националното външно оценяване по български език и литература за седмокласниците. Изпитът за седмокласниците започна в 10:00 часа и се състоя от два модула. Първият модул бе с продължителност 60 минути и включва въпроси със затворен и със свободен отговор, а вторият бе 90 минути и в него учениците правят преразказ на непознат текст с дидактическа задача.

След 15.30 ч. днес на интернет страницата на министерството ще бъдат публикувани тестовете с ключ за отговорите и за двата изпита.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега