Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 години след откриването си МБАЛ "Дева Мария" продължава да покорява върхове

5 години след откриването си МБАЛ "Дева Мария" продължава да покорява върхове

„През последните 5 години, сме посрещнали повече от 50 000 пациенти от областта, страната и чужбина. Продължаваме да работим по поставените ни цели, една от които беше да се запълни нишата за качествени здравни услуги да се доведат изявени специалисти, да се осигури апаратура от висок клас, както и да се въведе база за специализанти по всички специалности, по които работят нашите специалисти. Постоянно се стремим да развиваме нови специалности, като същевременно поставяме пациента в центъра на здравеопазването.“ С тези думи прокуристът на МБАЛ „Дева Мария“ – Нели Атанасова маркира годишния отчет на здравното заведение.

„През последните 5 години, смепосрещнали повече от 50 000 пациенти от областта, страната и чужбина.Продължаваме да работим по поставените ни цели, една от които беше да се запълнинишата за качествени здравни услуги да се доведат изявени специалисти, да сеосигури апаратура от висок клас, както и да се въведе база за специализанти повсички специалности, по които работят нашите специалисти. Постоянно се стремимда развиваме нови специалности, като същевременно поставяме пациента в центърана здравеопазването.“ С тези думи прокуристът на МБАЛ „Дева Мария“ – НелиАтанасова маркира годишния отчет на здравното заведение.

Днес МБАЛ „Дева Мария“ посрещапетия си рожден ден, което е повод за празник на всички медицински работници ипациенти на здравното заведение. По традиция, специалистите от болницатапредставиха отчет за дейността и постигнатите си цели. В пресконференция вБургас за отделните отделения говориха Анатоли Карашмалъков - Хирургия;Тодор Драганов - Съдова хирургия; ГеоргиХубчев - Гинекология; Мария Търнева - Неонатология; Дочева - Инвазивнакардиология; Николай Игнатов - Анестезиология и интензивно лечение; ПламенПетров - Образна диагностика.

В здравното заведение работят над75 лекари, водещи в своята специалност, както и повече от 80 медицински сестрии друг персонал. Именно те, по думите на д-р Христо Добрев – управител налечебното заведение, са причината МБАЛ „Дева Мария“ да се превърне във фактор вБургаска област и извън нея.

Едно от най-големите постиженияна здравния център е превръщането му в база за специализация на студенти вобластта на медицината и медицинските грижи. „Неизбежно беше при наличиетона тази база и при този академиченпотенциал болницата да се превърне в обучителна база“, коментира Акад. проф. Борислав Владимиров. Той обясни, че в момента има 10 специализанти в различните отделения. Вболницата пък вече работят някои от специализантите от предходни години.

Освен това, в рамките напоследните пет години здравното заведение е развило дейността си по световнитестандарти, с привлекателни битови условия, добра база и инфрастраструктура, съвременна апаратура, внедрена във всички отделения и изявени специалисти. 

В рамките на медицинското заведениедейства и Център на клинични проучвания и експериментация с медикаментив областта на кардиологията. Развити са най-съвременниметоди за лечение на съдови заболявания, детска ортопедия, озонотерапия и други иновативни за областта и дори страната лечения.

Специалистите от болницатастъпват в своята 6-а година от създаването на здравния център с още по-смелицели и планове за бъдещето. Сред тях е и постигането на 3-то ниво на здравнагрижа за всички 10 отделения. Това е най-високата оценка на Министерство наздравеопазването, която обикновено се дава на университетските болници. В МБАЛ„Дева Мария“ вече 7 от отделенията оперират на 3-то ниво.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега