Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на май

5-те суперхрани на май

Най-полезно и природосъобразно е да се придържаме към балансиран хранителен режим и достатъчно физическа активност, особено на открито. За радост на всички обичащи разходките, днес отпадна забраната за посещения на национални паркове и планини.

В месеца на пъстрите български празници Гергьовден и Деня на славянската писменост и култура обикновено усещаме първия полъх на предстоящото лято. А с него се сещаме за сезона на банските и бързаме да се освободим от натрупаните през зимата и по време на извънредното положение килограми. Най-полезно и природосъобразно е да се придържаме към балансиран хранителен режим и достатъчно физическа активност, особено на открито.  За радост на всички обичащи разходките, днес отпадна забраната за посещения на национални паркове и планини.  

Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, както и храни, осигуряващи необходимите за периода вещества. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец май:

1. През май казваме “добре дошла” на ягодата. Този плод е богат на витамин С и антиоксиданти, които хем подсилват организма, хем ни предпазват от по-силните лъчи на слънцето. Ягодите имат и други, “странични” ефекти - спомагат за регулацията на кръвното и връщат младостта.

2. Подобно на април, май също е подходящ месец да заложим на пресния спанак. Той е богат на витамин А, витамин С, желязо, калций, магнезий, калий и фибри. Порция спанак ни зарежда с енергия, действа добре на стомаха и освежава.

3. Най-малките и свежи листенца на спанакасе комбинират интересно и със зелени салати, които са като символ на месец май. Листните зеленчуци са идеалната детокс храна. Те са богати на флаваноиди, антиоксиданти и фибри, като същевременно съдържат малко калории.

4. Зеленият чай е друг широко известен метод за сваляне на килограми. Той забързва метаболизма и помага на тялото да се адаптира към условията. Той е полезен целогодишно, но в първите топли дни опитайте студен зелен чай с мед и лайм. Освежаваща напитка, която същевременно е и полезна - какво по-хубаво.

5. През май е добре да заложим и на авокадото. То може и да не е “типично пролетна” храна, но пък е богато на фибри и протеини, мастни киселини, калций, магнезий, фосфор и калий. В него се съдържат и витамините А, В1, В2, В3, В5, С, Е и К. Авокадото спомага за регулация на холестерола и помага на черния дроб за  производство на глутатион, смятан за най-главен антиоксидант от всички здравни експерти. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега