Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

7 млн. лева ще е джакпотът в 6/49 за четвъртък

7 млн. лева ще е джакпотът в 6/49 за четвъртък

Около 7 млн. лв. ще бъде джакпотът в тиража на тото 6 от 49, който ще бъде изтеглен този четвъртък. Това обяви пред bTV Мария Янева, директор на Дирекция „Обработка на тиражите" в Българския спортен тотализатор.

Около 7 млн. лв. ще бъде джакпотът в тиража на тото 6 от 49, който ще бъде изтеглен този четвъртък. Това обяви пред bTV Мария Янева, директор на Дирекция „Обработка на тиражите" в Българския спортен тотализатор. Тя уточни, че днес Комисията за хазарта ще вземе решение 5-те млн. лв., за които беше направен опит да бъдат откраднати чрез хакерска атака, да се върнат в тиража и да се разиграят в предстоящия тираж. Това ще е третата най-голяма сума в историята на тотализатора.

В събота от прокуратурата съобщиха, че двама 19-годишни са задържани за опит за измама за над 5 млн. лева с печалба от Българския спортен тотализатор. Двамата варненци опитали да заблудят служители на тотото, за да получат печалбата, натрупана във второ теглене на 6 от 49 в 51-ви тираж. Вчера стана ясно, че двете момчетата са братовчеди и са ученици от математическата гимназия във Варна.

От Българския спортен тотализатор са категорични, че опитът им е бил засечен само за четири минути, като сигналът влиза, още докато се обработват числата от нереалната шестица."Не са ни надхитрили, веднага знаехме, че печалба няма. Още при вкарването на числата в системата, имаме си защити, които показаха, че е имало опит за манипулация”, увери Янева. Това, че скандалът се разкрива 13 тиража по-късно тя обясни със „следствената тайна” и съвета от разследващите случаят да не бъде огласяван. По думите на Янева печалбата е обявена, за да може да се стигне до измамниците.

„Двете момчета са пуснали фиша във Варна на обяд в четвъртък преди тиража на 26 юни тази година. Имали са само две печеливши числа. Пуснали са фиш с една комбинация и после са се опитали да променят комбинацията”, разказа тя."Тиражът се теглеше в четвъртък, едното момче дойде още в понеделник. Взехме му личната карта и я снимахме, предадохме всички документи на следствието. Карахме го да пише молби собственоръчно и тогава той може би се усети”, обясни още Янева.По думите й системата, с която работи тотото, е въведена преди година и половина и това е първият подобен опит за пробив в нея.

„Има много защити на различни нива, няма човек, който знае абсолютно всички”, допълни още тя. Янева е убедена, че в измамата няма участие на вътрешен човек, нивото, на което е хванат опитът за измама, е много ниско."В четвъртък джакпотът ще бъде 7 млн. лв.”, увери в заключение тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега