Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

705 нелегални имигранти са изведени от страната за първите два месеца на 2017-а

705 нелегални имигранти са изведени от страната за първите два месеца на 2017-а

60% от общият капацитет на домовете на ДАБ са запълнени, съобщи заместник-председателят на ДАБ Даниел Инджиев.

Днес се състоя първото за годината заседание на Националния оперативен щаб за овладяване на рисковете и заплахите при засилен миграционен натиск по границите. В него взеха участие вътрешният министър от служебния кабинет Пламен Узунов, както и изпълняващият длъжността главен секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на  ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков,  на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов, заместник-председателят на ДАБ Даниел Инджиев, представители на дирекции в МВР, ДАНС и други институции.

Дневният ред на заседанието бе съсредоточен върху актуалната обстановка по държавната граница, домовете и центровете за настаняване на чужденци, предприетите мерки в изпълнение на предишни заседания на щаба от есента на миналата година и решения за обезпечаване на сигурността по границите през предстоящия пролетен сезон.

От Гранична полиция отчетоха, че се наблюдава многократно  намаление на опитите за нелегално преминаване на българо-турската граница през първите два месеца на тази година, в сравнение със същия период на 2016 и 2015 г. Директорът на Дирекция „Миграция“ ст.комисар Николай Николов  съобщи данни за изведените от страната граждани на трети страни: за последните три месеца на миналата година те са 661, включително 281 граждани на Афганистан. За януари и февруари 2017 г. техният брой съответно  е 705, от които 353 афганистанци.

Предвидени са дейности за разширяване при необходимост на капацитета на дома в Любимец, както и за подобряване условията за настаняване в обекта. 60% от общият капацитет на домовете на ДАБ са запълнени, съобщи заместник-председателят на ДАБ Даниел Инджиев и уточни, че настаняването и разпределението на чужденците е съобразено по националност, семейно положение  и уязвими групи – напр. непридружени непълнолетни.

Усилено се работи за изграждането на дома в Пъстрогор като център от затворен тип, като капацитетът от 300 настанени ще бъде запазен. На заседанието бяха обсъдени завършването на строителните дейности на инженерното възпрепятстващо съоръжение и осигуряването на средства за текуща поддръжка.

Участниците в заседанието решиха да бъде продължено прилагането на съвместните с МО мерки за охрана на границата, и да се потърси възможност за предоставяне на допълнителни автомобили за обезпечаване на сигурността; ГД „Гранична полиция“, ГД „Национална полиция“ и МО да направят преглед на разчетите на силите за гранична охрана при засилен миграционен натиск и да поддържат  високо ниво на готовност за реакция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега