Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

93 книги от 77 автори в надпревара за престижната награда „Христо Фотев“

93 книги от 77 автори в надпревара за престижната награда „Христо Фотев“

Големият интерес от страна на поетичната общност е доказателство, че Националния конкурс „Христо Фотев“ е едно от най-престижните литературни събития у нас.

Приключи подаването на книги за Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“, организиран от Община Бургас, съвместно с Министерството на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение „Бургаска писателска общност“. 

Над 77 автори от цялата страна изпратиха своите 93 издания с поетични творби. Те вече са предоставени на членовете на журито, което ще има нелека задача до средата на март да определи широката и тясна номинация, с имената на поетите достойни да станат носители на високата награда, на името на Христо Фотев. 

Съставът на журито включва изключителни професионалисти в областта на литературата и поезията, личности с безспорен авторитет: Керана Ангелова – белетрист и поет от Сдружение „Бургаска писателска общност“, Александър Секулов – носител на наградата „Христо Фотев“ през 2018 г., поет, белетрист и драматург, проф. Михаил Неделчев – председател на Сдружение на българските писатели, Боян Ангелов – председател на Съюз на българските писатели и Силва Хачерян – началник отдел „Регионални дейности“ – Министерство на културата. 

Големият интерес от страна на поетичната общност е доказателство, че Националния конкурс „Христо Фотев“ е едно от най-престижните литературни събития у нас. Победителят в Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“ за 2022 година ще бъде обявен на специална церемония, която ще се състои на рождената дата на поета – 25 март.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега