Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков преди Съвета по сигурност: Явно напрежението се вдига, ще вземем най-отговорната позиция

Петков преди Съвета по сигурност: Явно напрежението се вдига, ще вземем най-отговорната позиция

„Представители на абсолютно всички служби за сигурност ще бъдат на срещата, както и военният министър. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет. Минаваме абсолютно институционално, с пълна прозрачност, но и с ясни информации”, уточни премиерът.

"Явно е, че напрежението се вдига, но не бих казал че в момента "дрънчи" на война. Ние искаме деескалация на това напрежение. Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС". Това заяви пред медиите минути преди началото на съвместното заседание с правителството на Република Северна Македония в Резиденция "Бояна" премиерът Кирил Петков, който днес свиква спешно Съвета по сигурността заради напрежението НАТО-Русия-Украйна. 

„Представители на абсолютно всички служби за сигурност ще бъдат на срещата, както и военният министър. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет. Минаваме абсолютно институционално, с пълна прозрачност, но и с ясни информации”, уточни премиерът. 

Припомняме, че вчера Алиансът съобщи, че съюзниците от НАТО изпращат повече кораби и изтребители в подкрепа на силите за възпиране и отбрана в Източна Европа. Кремъл обвини Съединените щати и НАТО, че засилват напрежението. На този фон миналата седмица името на страната ни беше замесено заради искането на Русия за изтегляне на войските на НАТО от България и Румъния. НАТО отхвърли това искане.

Петков коментира, че корабите в Черно море и самолетите, които идват към България, не са извънредна ситуация, а са част от решение, взето още през 2016 г.Премиерът се обърна с призив към опонентите си: „Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, категоричен е той. 

Видео: NOVA
Изказване на премиера Кирил Петков

Изказване на премиера Кирил Петков. Повече четете тук: https://bit.ly/3fSqJMr

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 24 януари 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега