Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Американски учени изобретиха захарна биобатерия

Американски учени изобретиха захарна биобатерия

Американски учени разработиха захарна биобатерия, която може да съхранява до десет пъти повече енергия от стандартната литиево-йонна батерия, която използват смартфоните например. Разработчиците смятат, че новата батерия би могла да влезе в употреба най-рано след три години, предава в-к „Guardian“. През това време ще трябва да се разгледат някои допълнителни аспекти като презареждането, обработката и добива на захарта.

Американски учени разработиха захарна биобатерия, коятоможе да съхранява до десет пъти повече енергия от стандартната литиево-йоннабатерия, която използват смартфоните например. Разработчиците смятат, че новатабатерия би могла да влезе в употреба най-рано след три години, предава в-к „Guardian“. През товавреме ще трябва да се разгледат някои допълнителни аспекти като презареждането,обработката и добива на захарта.

Водещият учен Персивъл Жанг обяснява, че захарта еидеалният склад за енергия в природата и поради тази причина, най-логичнотодействие би било да се опитаме да впрегнем тази мощ в екологичен начин запроизводство на батерии.

Освен че литиево-йонните батерии се смятат за вредни за околнатасреда, биобатериите обещават и по-дълъг живот на електронните устройства. Ведна захарна батерия може да се съхранява до десет пъти повече енергия, асамата батрия може да се презарежда повече пъти от литиево-йонната преди дастане неизолзвема.

Захарната батерия има почти сходно устройство с всичкиостанали съществуващи батерии – използва определен вид източник, който приразпада си отделя енергия. Само че, в случая става дума за възобновяемизточник, който може да се добива от редица растения, които се намират вприродата, а и вече се отглеждат от човека.

Другото предимство на захарната батерия е, четехнологията й елиминира опасността от запалване. Това я прави идеалензаместител в употребата на мобилни устройства като телефони, таблети и игри, коитохората разнасят със себе си по джобовете си. Освен всичко друго, „презареждането“се оказва и значително по-евтино.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега