Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ананиев: Кметовете ще организират отварянето на детските градини след 22 май

Ананиев: Кметовете ще организират отварянето на детските градини след 22 май

"Не препоръчваме на родителите да пускат децата си на детска градина, ако имат възможността да не го направят. Рискът все още е голям. Това е нашият апел". Това коментира просветният министър Красимир Вълчев.

Кметовете ще имат задължението да организират отварянето на детските градини в различните общини, в зависимост от местната специфика. Те ще решават до 1 юни дали и кои детски градини да отворят. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в Министерски съвет. Поетапното възстановяване на дейността им ще започне на 22 май.

При постъпване в детските градини, в първия ден, служителите ще измерват температурата на децата с живачен термометър, който се смята за по-точен. Няма да се изискват бележки от лекар. Родителите пък ще подписват декларации за информирано съгласие, с която ще декларират, че са запознато с противоепидемичните мерки и по собствено желание позволяват на децата си да посещават детското заведение. В декларацията изрично ще бъде вписано, че при някакви здравословни проблеми и оплаквания родителят няма да изпраща детето си на занятия и ще държи в течение за състоянието му екипа на градината.

"Не препоръчваме на родителите да пускат децата си на детска градина, ако имат възможността да не го направят. Рискът все още е голям. Това е нашият апел". Това коментира просветният министър Красимир Вълчев. Той изтъкна, че отварянето на детските градини е изцяло в подкрепа на родителите, които нямат друга възможност да отглеждат децата си и да изпълняват служебните си задължения.

"Очакваме групите да бъдат със средна посещаемост 10-11 деца, но в някои от големите градове вероятно ще има между 12 и 18 деца в група", допълни Вълчев, който изтъкна, че традиционно през летните месеци посещаемостта спада до и под 50%, което ще улесни редуцирането на групите. Той изтъкна, че градините ще получат предписание, когато времето позволява, децата да прекарват възможно най-много време навън.

В края на всяка работна седмица, от ръководството на детската градина ще се свързват с родителите, за да получат конкретна информация какъв ще бъде броят на тези, които ще посещават детското заведение през следващата седмица. Ще има и целево тестване на определен брой лица от персонала на детските градини в страната, за да се проследи заболеваемостта от коронавирус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега