Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ананиев: Няма нови мерки, заповедите ми остават да действат

Ананиев: Няма нови мерки, заповедите ми остават да действат

Носенето на маски в градския транспорт остава задължително. На други закрити места те ще бъдат препоръчителни.

"От доклада на доц. Кунчев ясно се вижда, че разпространението на коронавируса продължава да бъде сериозна опасност за здравето на хората. Ние считаме, че мерките, които прилагаме в този момент, трябва да продължат до края на месеца. Няма нови мерки, които да се прилагат. Заповедите ми остават да действат. Те са в 3 основни направления. На първо място продължава да действа временното ограничаване на влизането на граждани на трети страни на територията на страната, с изключение на няколко страни от Балканите - Черна гора, Босна и Херцеговина и Сърбия. За всички останали страни очакваме общо европейско решение след 15 юни. По наше мнение, ако се отворят границите за тези страни, това ще стане най-рано от 1 юли". Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг.

Второто направление е свързано с противоепидемичните мерки - физическа дистанция, хигиена на ръцете и дезинфекция. Носенето на маски в градския транспорт остава задължително. На други закрити места те ще бъдат препоръчителни. С новата заповед на Ананиев допустимият капацитет на посещаемостта на закрити културни и социални обекти ще бъде увеличена от 30% на 50%, тоест - през една седалка.

"Ще продължат нашите наблюдения и тестване на социални домове за възрастни хора, където има висок риск от заразяване. Ще наблюдаваме и процесите в болниците, където има заболели", допълни Ананиев. Ще отпадне и изискването за ограничена посещаемост на търговските обекти от лица над 60-годишна възраст в конкретен часови диапазон преди обяд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега