Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Андрей Луканов, Маджо и Соня Васи първообрази в "Седем часа разлика"?

Андрей Луканов, Маджо и Соня Васи първообрази в "Седем часа разлика"?

С приближаването на финала на първия сезон на Седем часа разлика изглежда, че много от загадките в сериала ще останат без отговор.

С приближаването на финала на първия сезон на Седем часа разлика изглежда, че много от загадките в сериала ще останат без отговор. Големият въпрос, повдигнат от главният сценарист на проекта, Любен Дилов-син, е кои са хората от истинския живот, които стоят зад някои от главните персонажи в сюжета.

От позицията на дългогодишния си опит както в шоубизнеса, така и в политиката, Дилов-син има достъп до много повече информация от средния български писател. Ето защо може да се допусне, че той си позволява да стъпи на основа, по-широка от обичайната, и да преплете познати „герои на прехода“ и не толкова популярни случки от истинския живот на хора като висши съдии, подкупни магистрати или „бели якички“, пише сайтът "tv-bulgaria.com".

Другото водещо име като автор на сюжета, Милена Фучеджиева, пък е емигрант в САЩ повече от две деситилетия, дивжейки се в кръговете на по-специфичните български среди – писатели, певци и актьори. Ето защо някои от персонажите по американската линия също са базирани на познати имена.

Нина Роси - Соня Васи

Най-очевидният паралел, заявен открито от екипа, е този между героинята на Алекс Раева – Нина Роси, и известната  през 90-те плейбой-моделка с вкус към музиката Соня Васи. Сходството е не само в имената. И героинята, и нейният прототип имат къщи в Лос Анджелис. В сериала имотът е подарен от български бизнесмени със спорна репутация. Подозрения за същото има и към Соня Васи.

Избата - Механата

Заведението, в което се развива основната част на сюжета в Ню Йорк, също е базирано на реално съществуващо място. Става дума за българския клуб Механата, елементи от чийто интериор почти дословно повтарят този на Избата.

Разликата е, че на сцената на Механата действително се пее и свири, докато засега в Седем часа разлика мястото не е особено оживено. За сериала Фучеджиева е подменила идентичността на заведението от място за партита в свърталище на комарджии, нарко-пласьори и руски мутри. Сюжетът рядко показва мястото като активен нощен клуб.

Боян Стоев - Сашо Димитров

Героят на Малин Кръстев също е базиран на действително лице. Това е собственикът на Механата – Сашо. Подобно на екранния си образ Боян Стоев той е имал обсесия по хазарта. За разлика от него обаче той няма дългове към руснаци.

„Обикновено е обратното“, коментира той пред емигрантски сайт.

Милото - Младен Михалев – Маджо

Ексцентричната мутра с настояще на ерудиран бизнесмен Милото е образ, почти изцяло базиран на Младен Михалев – Маджо. Неслучайно Милото се казва Михаил (както го нарича Таня Стоева в сериала.) Идеята за персонажа е изцяло на Любен Дилов – син, който смята Маджо за един от „умните“ сред водачите на родния сенчест бизнес, защото успява да се запази не само жив, но и вън от затвора.  Ролята е изиграна брилянтно от Калин Сърменов.

Светлана Стефанакова - Светослава Тадаръкова

Напористата журналистка и майка на Тео също е събирателен образ, базиран върху няколко лица от екрана. Като герой тя е построена основно върху Светослава Тадаръкова, откъдето идва съответствието в имената.

Лука Карлов

Очевидната игра на думи – или в случая на имена – води до лесна асоциация на персонажа на Ангел Георгиев – Ачо с бившия премиер и водеща фигура в БСП Андрей Луканов. Като изключим тези търсени съвпадения, както и бекграунда на героя, той е по-скоро поредния образ, обединяващ в себе си по-скоро тип хора, отколкото търсещ буквални прилики със застреляния преди 15 години политик.

 Таня Стоева - Галина Солакова

Според сайта razkritia.com  прототип на най-любопитния персонаж във филма – Таня Стоева, е съдийката Галина Солакова. Доскоро тя бе съдия във Върховния административен съд. Името на Солакова бе замесено в няколко журналистически разследвания.  Според публикация на вестник Седем, съпругът й – Румен Солаков, е бил особено близък до скандалния съдия и уволнен като шеф на Софийския градски съд Светлин Михайлов.

Солакова председателстваше и  петчленния състав на Върховния административен съд, върнал ген. Веселин Пенгезов на ключово място в Софийския апелативен съд. Името му се свръзва със скандала с евтини имоти в Приморско миналата година.  

Финалът на първия сезон на Седем часа разлика е на 18 декември с двоен епизод. Неговият трейлър можете да видите на сайта на сериала. Вторият сезон ще стартира през пролетта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега