Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова обеща: По 3 лева за чадър и шезлонг на Северния плаж в Бургас

Ангелкова обеща: По 3 лева за чадър и шезлонг на Северния плаж в Бургас

„Още в четвъртък предадохме морски плаж „Бургас-север” на новия наемател и той вече е предприел стъпки по осигуряването на задължителните дейности – почистване, спасителни постове, медицинско обслужване”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Седмицата” на Дарик радио днес.

„Още в четвъртък предадохме морски плаж„Бургас-север” на новия наемател и той вече е предприел стъпки по осигуряванетона задължителните дейности – почистване, спасителни постове, медицинскообслужване”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването„Седмицата” на Дарик радио днес.

Тя припомни, че вече е договорено цените наплажните принадлежности да бъдат намалени. Посетителите ще заплащат по 3.00 лв.за чадър и 3.00 лв. за шезлонг, а не първоначално заложените по 7.00 лв. Подумите й мобилните екипи на Министерството ще извършват проверки през целиялетен сезон и ще действат безкомпромисно при установено нарушение на морскитеплажове, отдадени на концесия и под наем. 

Във връзка с нападението на шведски турист надкамериерка в к.к. „Слънчев бряг”, Николина Ангелкова каза още, че „всеки, койтопосещава България, е длъжен да се съобразява с традициите, културата и най-вечесъс законите в нашата страна”. Тя съобщи, че няма данни за отказали се шведскитуристи след този случай и добави, че за периода от януари до април се отчитаръст при посещенията на туристи от Швеция. През 2016 г. страната ни е посетенаот 38 000 шведи.  

Министър Ангелкова коментира, че 90 на сто отуслугата в сектора се формира от хората, които работят като камериери,сервитьори, готвачи, пикола, бармани, рецепционисти. Това са хората, коитопърво виждаме в хотела, те ни посрещат. „От изключително значение е ние дазащитаваме техния интерес и да може да ги насърчаваме да работят всектора". Много е важно как рекламираме България, защотоимиджът, който създаваме, определя и профила на туристите, които идват у нас,посочи министър Ангелкова.

По думите й Българското Черноморие предлага различнивидове туризъм. Тя обобщи, че хората отиват в страни, където има спокойствие,справедливостта е гарантирана и, че законите се спазват. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега