Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатни чадъри и шезлонги на 13 плажа това лято

Безплатни чадъри и шезлонги на 13 плажа това лято

На 37 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС.

Чадърите и шезлонгите на общо 13 плажа през това лято ще бъдат безплатни, съобщиха от Министерство на туризма. Няма да плащаме за сянката на ивиците “Ривиера”, “Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас – север", "Бургас – централен", "Приморско – централен", “Къмпинг "Нестинарка", „Шкорпиловци - юг“, "Ахелой", "Атанасовска коса", част 1, „Попски плаж - север 5", „Царево Централен“ и „Устие на река Велека“. 

На 37 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС. Концесионерите на 29 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг. 

​Към настоящия момент са подготвени 39 споразумения с концесионери, другите са в процес на подготовка. Наемателите на 13 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг. На 15 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 5 лева с ДДС. На 2 морски плажа е установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо.
От общо 133 морски плажа:
·       Безплатните са общо са 13 бр.;
·       С цени от 1 до 5 лв. с ДДС са 52 бр.;
·        Без намаление към настоящия момент са 42 бр.;
·       Морски плажове без чадъри и шезлонги – „Рибарски“, “Батовски“ и „Созопол – запад част 2“ – общо 3 бр.;
·        На 23 морски плажа се уточняват параметрите на потенциалните споразумения.

В периода01-04.06.2021 г. експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼от охраняемите морски плажове (37 охраняеми и  1неохраняем морски плажа). Установени са незначителнинарушения. Към настоящия момент по морските плажове тече усиленаподготовка за летния сезон. 27 от проверените морски плажове санапълно изрядни и очакват своите посетители. 6 са все още в процес на подготовка,като причината е лошото време в началото на сезона и епидемичнатаобстановка в страната. През последните дни на голямачаст плажове тече процес по поставяне на плажнипринадлежности. Само на един плаж в Ахелой не е започналаподготовката за летния сезон. 

 По повод напо-ранните публикации в медиите за разполагане на бетонови пети като основи запоследващо монтиране на преместваеми обекти на морски плаж„Смокините-север“, община Созопол, област Бургас, плажната ивица в района бешеедна от първите, проверявана от екипите на Министерство на туризма. На тозиморски плаж също тече подготовка по разполагане на плажнипринадлежности. Планираните за поставяне преместваеми обекти, закоито вече са издадени разрешения за поставяне от община Созопол, няма дабъдат разполагани през летния сезон 2021г. Всички задължителни дейности наморския плаж са изрядни.Проверкитепродължават и експертите на МТ ще проверяват през целия летен сезон морскитеплажове.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега