Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Антоанета Костадинова с първи олимпийски медал за България

Антоанета Костадинова с първи олимпийски медал за България

Костадинова стреля много стабилно в цялото състезание.

Антоанета Костадинова донесе първи медал за България от олимпиадата – сребро в стрелбата на 10 м въздушен пистолет. Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от представителката на Русия Виталина Бацарашкина. Съперничката й събра общ сбор от 240,3 точки, което е олимпийски рекорд, и заслужи златния медал. Костадинова остана на 0,9 точки след нея, а трета се нареди китайката Рансин Дзян с 218,0 точки.За Антоанета Костадинова това е първи медал в третото й участие на Олимпийски игри. 

35-годишната състезателка от Търговище има осмо място от игрите в Рио 2016 година и девето от Лондон 2012-а. Костадинова стреля много стабилно в цялото състезание. Тя направи най-добрите си изстрели в квалификациите в последната серия и това я изкачи до шестата позиция.За съжаление, другата ни представителка в дисциплината - Мария Гроздева, не успя да се класира за финала. 

Двукратната олимпийска шампионка зае 43-о място, а след надпреварата потвърди официално, че игрите в Токио ще са последното състезание в славната й кариера.Костадинова е третата българка с медал от Олимпийски игри в стрелбата с пистолет. Другите две са Мария Гроздева и Даниела Йоргова. Освен това, Антоанета донесе първо отличие за страната ни в спортната стрелба от 17 години.В края на юни Костадинова спечели злато на 10 метра въздушен пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Осиек, с което показа, че се намира в отлична форма преди Олимпийските игри.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега