Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Апелативният съд намали присъдата на Георги Андонов - Бабата с 5 години

Апелативният съд намали присъдата на Георги Андонов - Бабата с 5 години

Бургаският апелативен съд намали присъдата на Георги Андонов - Бабата с пет години. Признатият за виновен в опит за умишлено убийство ще лежи 25 години в затвора, вместо както постанови Окръжният съд - 30 години. Мотивите на съда са трудната ресоциализация на Бабата, който има да изтърпи и още 3 години остатък от предходно наказание.

Бургаският апелативен съд намали присъдата на Георги Андонов - Бабата с пет години. Признатият за виновен в опит за умишлено убийство ще лежи 25 години в затвора, вместо както постанови Окръжният съд - 30 години. Мотивите на съда са трудната ресоциализация на Бабата, който има да изтърпи и още 3 години остатък от предходно наказание.

Андонов бе признат за виновен, че на 4-и юли м.г., в парк "Славейков" в Бургас се е опитал умишлено да умъртви 27-годишна жена. Той пробол многократно жертвата си по цялото й тяло, като единствено навременната медицинска помощ спасила живота на младата жена. По време на убийството, Бабата е бил вече в затвора за друго провинение, като се е възползвал от двудневен домашен отпуск.

Андонов бе признат за виновен и в това, че като затворник, изтърпявал наказание лишаване от свобода в Затворническо общежитие от открит тип "Строител" към  Затвора Бургас, е избягал, като не се е завърнал от домашния отпуск.

Окръжният съд в Бургас постанови присъда от 30 години затвор, която бе обжалвана от Андонов пред Бургаския апелативен съд. Въззивната инстанция не отчете достатъчно смекчаващи вината обстоятелства, за да намали с повече от 5 години наложеното наказание.

В същото време, Бабата е вече 7 години в затвора, като от първата му присъда остават още 3 години. Ако към тях бяха прибавени и първоначално определените 30, общото наказание щеше да достигне 40 години зад решетките. Съдът счете, че този престой ще има пагубно въздействие върху личността му на млад човек и ще обрече на неуспех процеса на ресоциализация у него.

Според БАС, тази максимална за провинението присъда е необоснована и няма да доведе до поправяне и превъзпитание, поради което наказанието бе намалено с 5 години. Решението на съдаподлежи на протест и обжалване пред Върховен касационен съд.         

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега