Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Aсен Василев: Имахме изпреварваща информация за "Лукойл", няма опасност да останем без горива

Aсен Василев: Имахме изпреварваща информация за "Лукойл", няма опасност да останем без горива

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че са имали изпреварваща информация за това, че "Лукойл" преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че са имали изпреварваща информация за това, че "Лукойл" преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас. 

"Радвам се, ча са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал в края на септември и началото на октомври", коментира Василев пред журналисти на граничния пункт "Капитан Андреево". 

"Всяка една компания има възможността и правото да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи", посочи Василев. Той поясни, че от гледна точка на българското правителство рафинерията трябва да бъде подсигурена чрез представител на държавата, така че тя да продължи да оперира по възможност със стратегически инвеститор и българският интерес да бъде защитен.

Василев увери, че няма риск България да остане без горива в тази ситуация. "Ако искате да продавате нещо, искате то да е печелившо и да работи", коментира министърът. 

"Не мисля, че има някаква дискриминация към дружеството, ние спазваме стриктно законодателството, което е прието от парламента", каза Василев в отговор на въпрос.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега