Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинският съвет в Царево реши във всички комисии да има представители на опозицията

Общинският съвет в Царево реши във всички комисии да има представители на опозицията

За зам.-председатели на Общински съвет бяха избрани г-н Илия Илиев, като представител на опозицията и г-н Калин Стоянов от мнозинството.

Днес, 05.12.2023 год. /вторник/ от  09.00 часа в сградата на НЧ „Г. Кондолов“ гр. Царево се проведе второто заседание на Общински съвет-Царево. Заседанието бе открито от г-жа Таня Янчева – Председател на Общински съвет Царево.

На своето второ заседание, Общински съвет Царево прие Правилник за своята организация и дейност и избра състава на постоянните комисии, включително и временна комисия за провеждане на търгове. В обявения 14 дневен срок не бяха постъпили предложения на общински съветници по надлежния ред. За зам.-председатели на Общински съвет бяха избрани г-н Илия Илиев, като представител на опозицията, и г-н Калин Стоянов от мнозинството. Във всички комисии беше гласувано да има представители на опозицията. 

Кметът на община Царево заяви в началото на сесията: „Уважаеми колеги, на тази първа сесия вие ще приемете своя правилник за организация и дейност. Това, че не са постъпили предложения по надлежния ред за неговото допълване или промяна в обявения срок показва или че с всичко сте съгласни, или че продължава старият подход на пасивност в срока за предложения и търсене на зрелище по време на самата сесия. Общинският съвет работи не само в този един час пред камерите, затова призива ми е – бъдете активни в цялостната дейност на местния парламент, само така интересът на избирателите ще бъде защитен. Позволявам си да изразя лично мнение, тъй като групата на ГЕРБ притежава абсолютно мнозинство. Ще се радвам, ако изберете представител на опозицията за заместник-председател на Общинския съвет и препоръчвам да дадете на опозицията и членове във важните комисии – правна, бюджетна, устройство на територията.“ 


Снимка: Община Царево

След заседанието кметът се обърна с благодарност към съветниците: "Благодаря ви, че на това първо по същество заседание приехте правилника и комисиите, благодаря че подкрепихте призива опозицията да е максимално представена, включително със заместник-председател на Общински съвет, нещо което не се е случвало. Не приемам подмятанията, че от тук нататък ще стане забавно, защото Общинският съвет не е място за забавления и популизъм. Ще подкрепя всеки един съветник в стремежа му да допринесе за развитието на общината и за работата на общинския съвет. Не е нужно да се заплашваме със забавления, а да работим като екип - и мнозинството и опозицията, има всички предпоставки това да се случи."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега