Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Зафиров: Г-н Тагарев, навеждате се все по-ниско в интерес на друга държава. Оставка

Атанас Зафиров: Г-н Тагарев, навеждате се все по-ниско в интерес на друга държава. Оставка

"Така ли ще подобрявате отбранителните способности на страната – като дадете последната надеждна защита на въздушното ни пространство на Украйна?", попита депутатът от БСП.

„Само преди две седмици от БСП предупредихме обществото, че министър Тагарев ще предостави и последното ни работещо и надеждно зенитно-ракетно въоръжение C-300 на Украйна. Тогава той отговори уклончиво и днес това се случва, като този път отговорността се прехвърля на Народното събрание.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров от парламентарната трибуна. 

Той обърна внимание, че като нещо, правено набързо, днешният проект за решение има съществени слабости, будещи недоумение, като Зафиров подчерта твърдението, че решението е с цел „подобряване на отбранителните способности на Република България”. 

„Така ли ще ги подобрявате, като си дарите и последната надеждна защита на българското въздушно пространство?“, обърна се социалистът към управляващото мнозинство и продължи: „Знам какъв е дежурният отговор – даваме неизправни ракети, които не могат да бъдат ремонтирани. Колко удобно! Утре ще кажете – даваме и самите зенитно ракетни комплекси С-300, защото нямат въоръжение и са безполезни. А защо се е допуснало да има дефектни ракети на въоръжение в Българската армия? Началникът на отбраната вчера заяви, че е докладвал многократно, че има такива системи, които не могат да бъдат поддържани и е опасно дори да бъдат съхранявани. Обръщам се към вносителите от ГЕРБ и ПП, които са били и управляващите -  вчера ли разбрахте, че има негодни ракети, заплаха за личния състав? И какво е решението – дарявате тези ракети на Украйна, защото явно за техния личен състав не са никаква опасност.“

Атанас Зафиров отбеляза, че тук не става дума за даряване на въоръжение с отпаднала необходимост, за а най-модерното въоръжение, с което разполага Българската армия и което защитава столицата и критичната инфраструктура на страната.

„И тук вече оправданията не вървят – българската опозиция, а чрез нея и българският народ, иска точни отговори и нека политическото ръководство да не се крие зад Народното събрание, а да излезе и да даде тези отговори. Питам ясно – има ли опасност българските зенитно-ракетни комплекси С-300 да останат без надеждно и достатъчно въоръжение, кой ще носи политическата и съдебна отговорност, ако това се случи и докога българският парламент ще служи за гумен печат на чужди интереси, в ущърб на националната ни сигурност?“, попита социалистът. 

Атанас Зафиров се обърна и към министъра на отбраната, който не уважи неколкократните призиви на народни представители и не присъства по време на парламентарното обсъждане: „Г-н Тагарев, не се крийте зад гърба на Народното събрание и на военното ръководство – всички сме наясно, че с Вашето появяване в Министерството на отбраната започна това тягостно и протяжно навеждане все по-ниско и по-ниско в интерес на друга държава. Спрете се! Спрете да обезкървявате Българската армия, спрете да строите казарми за чужди войници, спрете да дарявате оръжие, да си измисляте несъществуващи дефекти! Спрете сам, защото ние от БСП Ви спряхме веднъж – този път ще ви спре българският народ!“
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега