Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанасов: Бургазлии са все по-активни и обществено ангажирани

Атанасов: Бургазлии са все по-активни и обществено ангажирани

Бургазлии и гостите на града стават все по-активни и обществено ангажирани, показва годишния обзор съдържанието на сигналите на граждани към общинската администрация, изготвен от омбудсмана на община Бургас – Таню Атанасов. Статистиката сочи, че през 2013 година в Община Бургас са регистрирани 8900 сигнала.

Бургазлии и гостите на града стават все по-активни иобществено ангажирани, показва годишния обзор съдържанието на сигналите награждани към общинската администрация, изготвен от омбудсмана на община Бургас –Таню Атанасов. Статистиката сочи, че през 2013 година в Община Бургас сарегистрирани 8900 сигнала, което е с 1172 повече в сравнение с 2012 г., когатоса били 7728 бр. Подадените сигнали се разпределят по съдържание в 12 основнираздела, които съдържат за 2013 г. общо – 176 конкретни направления.

Занеправилно паркиране през 2013 г. са подадени 1164 сигнала. Бургазлии, вече неприемат безразборното паркиране по зелените площи, тротоари, междублоковипространства. Намаляват обаче сигналите занеработещи светофарни уредби.

На второ място по количество сасигналите на гражданите, свързани с нарушаванетона обществения ред – 1861 бр. Теса класифицирани в 36 направления изасягат широк кръг от проблеми, по които бургазлии реагират за съществуващитенередности и търсят намесата на общинските власти за тяхното отстраняване.

Независимо, че намаляват презпоследната година от 342 – 2011 г.; 503 – 2012 г., на 285 през 2013 г., обажданията за наличие на шум, продължава да тревожи много бургаски семейства, аза редица от тях, шумовия терор се превръща в тежък здравословен проблем.

За незаконна търговия са предупреждавали 60 души, за извеждане на кучетабез поводи – 50, за хулигански прояви – 46, незаконно заселили се – 19.За несъгласието с незаконно изсичане надървета – 25 бр.; бракониерски улов на риба, птици и животни– 31 бр.; нерегламентирано изхвърляне на отпадъци – 22 бр.; унищожаване на инфраструктурата илипремахване на табели, знаци и др. елементи – 27 бр. и т. н.

На следващо място по количествоса сигналите на гражданите обобщени като предпоставкиза инциденти. В 21 направленияса регистрирани 758 обаждания, катосе запазва тенденцията за тяхното увеличаване – 437 през 2012 г., 250 през2011 г.За бездомни или свободно пуснатикучета и други животни са сигнализирали 87души – 2012 г. са били 95;непочистени ледени висулки по обществени и частни жилищни сгради – 29; опасни съоръжения на детскиплощадки – 13; скрити, неправилнопоставени пътни знаци – 13 и т. н.

Състоянието и повредите винженерната инфраструктура също са обект на граждански контрол и реакция. Запроблеми с уличната електро-преноснамрежа са подадени 393 сигнала. Значителене броят на регистрираните обаждания и търсене на съдействие за отстраняването наВиК аварии – 222 бр. Най-многобройни са течове по водопроводната мрежа – 177, запушени шахти и канали – 32, пропадане на шахти – 6 бр.

Висока е критичността набургазлии срещу констатирани екологичнизамърсявания на почвата, въздуха и водите. Подадени са 79 сигнала, от които 44за обгазяване на въздушната среда, запрашване над нормите – 4, наличие на нефтопродукти по пътнатамрежа – 8 бр., нефтени разливи – 4 бр., изтичане на газ – 3 бр., и други замърсявания – 16 бр.

На фона на отчуждаването вотношенията между хората, подкрепа и благодарност заслужават проявите и оказване на помощ и съдействие на попадналив беда хора – 26 броя. Подадениса 14 сигнала за оказване исъдействие на бездомни и социално слаби граждани; за нуждаещи се от лечение – 8 души; изоставени, закъсали автомобили– 4 бр.

Съдържанието на сигналите награжданите до общинските власти за оказване на съдействие и помощ при решаванена един или друг проблем е важен източник на информация и критерий за оценка нанивото на доверие и взаимодействие в процеса на управление на нашата община.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега