Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атрактивна терариумна изложба отваря врати днес във Флората

Атрактивна терариумна изложба отваря врати днес във Флората

Изложбата “SNAKE HOUSE” включва 25 терариума, а обитателите им са едни от най-екзотичните и отровни змии и гущери, родом от различни райони на света.

Атрактивна терариумна изложба на живи влечуги отваря врати днес във Флората. Тя ще приема посетители всеки ден, от 10:00 до 19:00 часа. Изложбата “SNAKE HOUSE” включва 25 терариума, а обитателите им са едни от най-екзотичните и отровни змии и гущери, родом от различни райони на света. 

Посетителите ще имат възможност да научат интересни подробности и факти от живота на различните видове, сред които са:
„Горска кобра” от африканските горски райони; 
Пясъчни отровници – известни като ефи; 
Гюрза – змията с най-скъпата отрова; 
Ивичеста гърмяща змия – агресивно и нападателно животно намерило място на първият флаг на Американските военноморски сили;
Каскавела – най-смъртоносната гърмяща змия;
Тексаска гърмяща змия, албинос – единствения по рода си екземпляр на Балканите;
Черноврат варан – миролюбив и спокоен, но криещ потенциала на огромните си братовчеди от Комодо;
Пепелянки – в експозицията намерихме място и за опасните нашенски отровници, като представяме няколко подвида за по-добра нагледност.

Новите влечуги,които ще могат да видят любителите са:

Гущер от Рио Фуерте, това е представител на единствения род токсични гущери – род Heloderma. За разлика от варани и други гущери, при които са изолирани токсини в ниски концентрации от слюнката, този род притежават отровни жлези разположени в долната челюст и чрез нея "вдъвкват"‘ голямо количество отрова в плячката си. Животните от този род се хранят изключително рядко и са сравнително спокойни по характер,но ако се почустват застрашени заемат характерна отбранителна поза със отворена уста  и издават специфично съскане. Гущерите от този род се размножават чрез яйца и са изключителни хищници.

Южната смъртоносна змия е дребен вид змия от рода на смъртоносните змии, които се срещат в почти всички части на Австралия. Характерното за тази змия е, че визуално прилича на вид Отровница, поради което в миналото се е бъркала за такава и се е смятало,че принадлежи към семейство Отровници (вкл. Гърмящи змии, Габонски отровници, Пепелянки и др.). Но всъщност змията е от семейството на Аспидовите змии (вкл. Мамби, Тайпани, Тигрови змии и др). Това се дължи на ранното отцепване на континента и изоставянето на вида в еволюционен аспект. Това е змията с най-дълги отровни зъби от всички австралийски змии.Счита се също, че това е и змията с най -бърза атака в света. Видът е яйцеживороден и се храни със дребни животни.

Организаторите от "Херпетолоджика", „ЗмиарникЪ Бургас” и "Занимейшън" са се постарали да задоволят и желанията на по-смелите гости с няколко вида влечуги, които не са отровни, а напълно безопасни, за всички желаещи да ги докоснат или да се снимат за спомен.

Билетите са с цени от 5 лв. /пет лева/ за възрастни; 3 лв. /три лева/ за ученици и пенсионери; 2 лв./ два лева / за деца под седем години/, безплатно за хора с увреждания.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега