Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Австралия планира големи промени в отбраната си заради нарастващата военна мощ на Китай

Австралия планира големи промени в отбраната си заради нарастващата военна мощ на Китай

"Подкрепяме стратегическата посока и ключовите констатации в доклада, които ще подсилят националната ни сигурност и ще гарантират готовността ни пред бъдещите предизвикателства“, заяви премиерът Антъни Албанезе.

Австралия трябва отделя повече пари за отбрана, да произвежда сама боеприпасите си и да развие капацитет за нанасяне на удари срещу по-отдалечени мишени с оглед на все по-големите предизвикателства пред сигурността в региона, създавани от Китай, се казва в поръчан от правителството доклад, предаде Асошиейтед прес. 

Стратегическият преглед на отбраната подкрепя споразумението за партньорство между Австралия, САЩ и Великобритания в рамките на формата АУКУС. Пактът предвижда изграждането на австралийски флот от осем подводници, задвижвани с атомни двигатели, които ще са произведени по американска технология. 

"Подкрепяме стратегическата посока и ключовите констатации в доклада, които ще подсилят националната ни сигурност и ще гарантират готовността ни пред бъдещите предизвикателства“, заяви премиерът Антъни Албанезе. 

Той подчерта, че това е най-значителният и обширен доклад за австралийската отбрана от Втората световна война насам. 

Публичната версия на класифицирания текст препоръчва на правителството да отдели повече средства за отбрана от предвидените към момента 2% от БВП.

Друга препоръка е да се подобри капацитетът на армията да провежда операции от северните си бази и да задълбочи връзките си с ключови партньори в Индо-тихоокеанския регион, сред които и Индия и Япония.

Китай увеличава военната си мощ "по най-амбициозния начин, проявяван от която и да е било страна в света след Втората световна война". Това "се случва без прозрачност или усилия за разсейване на опасенията около намеренията на Китай в Индо-тихоокеанския регион", се посочва в текста.

Правителството планира незабавно да отмени или забави военни сделки на стойност 7,8 милиарда австралийски долара (5,2 милиарда щатски долара), за да пренасочи средствата към военни проекти, които са съобразени с новите приоритети. 

Източник: БТА

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега