Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Автошествието срещу скъпите винетки потегли към Ветрен

Автошествието срещу скъпите винетки потегли към Ветрен

Въпреки твърдата позиция на министър Лиляна Павлова, днес нашенци отново организираха масови протести срещу повишението в цената на винетките. Бургазлии се събраха на вече традиционното си място – паркинга на „Метро“ и оттам потеглиха по маршрута си по пътя към кв. „Ветрен“, натискайки клаксоните на автомобилите си.

Въпреки твърдата позиция на министър Лиляна Павлова, днес нашенци отновоорганизираха масови протести срещу повишението в цената на винетките. Бургазлиисе събраха на вече традиционното си място – паркинга на „Метро“ и оттампотеглиха по маршрута си по пътя към кв. „Ветрен“, натискайки клаксоните наавтомобилите си.

Около 50 автомобила се включиха в днешната проява. Те ще обърнат на мостана магазин “Джъмбо” и ще се върнат обратно на стартовата си позиция, където ще завършипротеста. Макар и мирно, шествието доста натоварва трафика по пътя за кв. „Ветрен“.

Автомобилите са съпровождани с патрулни коли на бургаската полиция, които даобезпечат безопасността на пътя и протестиращите. Колоната се движи бавно изатруднява преминаването на автомобили през отсечката.

Новите винетки за 2016-а година, срещу чиято цена е днешният протест, щебъдат пуснати в продажба през идната седмица. Ден преди новите цени да влязат всила, регионалният министър Лиляна Павлова заяви твърдо, че протестите няма дасе отразят на цената на винетката, която остава 97 лева. Тя посочи, чевинетките не са данък, нямат задължителен характер и е въпрос на избор далигражданите ще си купят винетка, за да използват пътищата, или не. 

Това изявление на Павлова още повече разгорещи страстите. Днесорганизаторът на протестните действия в Бургас – Николай Димитров окачествитвърдението на министъра като арогантно. По думите му, не можем да кажем, чевинетката не е задължителна, тъй като на всеки се налага да използва междуградскитепътища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега