Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ахелой ще бъде обслужван от новата пречиствателна станция в Равда

Ахелой ще бъде обслужван от новата пречиствателна станция в Равда

Най-голямата пречиствателна станция в Бургаска област бе открита днес в присъствието на Министър-председателя Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Участие в официалната церемония взеха още кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на община Бургас Димитър Николов и кметът на община Несебър Николай Димитров.

Най-голямата пречиствателна станция в Бургаска област бе открита днес вприсъствието на Министър-председателя Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Участие в официалнатацеремония взеха още кметът на община Поморие Иван Алексиев, кметът на общинаБургас Димитър Николови кметът на община Несебър Николай Димитров.

Инвестицията в Реконструираната и модернизирана пречиствателна станциякрай Равда  възлиза на стойност близо 97млн. лв. Тя ще обслужва Каблешково, Ахелой, Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас,Кошарица, Равда и Тънково. Реконструирани са над 7 км довеждащи колектори и са изграденинад 14 км нови, построени са четири нови канални помпени станции, а три самодернизирани. Дълбоководното заустване отвежда пречистените отпадъчни води на2,4 км навътре в морето, така че да са далеч от плажната ивица на населенитеместа и са спазени всички световни стандарти. Капацитетът й е за 222 000еквивалент жители /29 684 жители, 150 000 туристи в сезон /.

„През годинитечесто се получаваха сигнали за замърсяване, което довеждаше до отлив на туристии инвеститори. Новата придобивка ще спомогне за развитие на туризма не само наобщина Несебър, но и на община Поморие, в частност град Ахелой” коментиракметът Иван Алексиев.По време на официалната церемония  премиерътБорисов подчерта „С пускането на тази пречиствателна станция вече ще сегарантира 100 % чисто море и изрази надежда, че така ще се привлекат още повечетуристи и ще се на помогне бизнеса. Той не пропусна да похвали добрата работа наобщините в Бургаска област, които са сред лидерите в усвояване на средства отеврофондовете.”  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега