Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АЗ набира работодатели по схема "Младежка заетост"

АЗ набира работодатели по схема "Младежка заетост"

Стартира нов прием на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема „Младежка заетост”, съобщават от Агенция по заетостта. Различното в новата кампания е, че одобряването ще се извършва текущо, за да се избегне забавяне при подбора и оценката на работодателите. Документите отново се подават по образец, но броят им е редуциран.

Стартира нов прием назаявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема„Младежка заетост”, съобщават от Агенция по заетостта. Различното в новата кампания е, че одобряването ще се извършва текущо, за да се избегне забавяне при подбора и оценката на работодателите. Документите отново се подават по образец, но броят им е редуциран.

Заявки могат да се подават до 31.12.2015 г. или до изчерпване нафинансовия ресурс по схемата.Финансирането надейностите по схемата за София–град и страната е от два различни източника – Европейски социаленфонд и Инициатива за младежка заетост. Към моментафинансовият ресурс за разкриване на работни места на територията на София-граде изчерпан. Работодателите могат да подават заявки за разкриване на работниместа на територията на София-град, но безработните младежи следва да бъдатрегистрирани и насочени от бюрата по труда на територията на София-област илистраната. 

Схемата епо Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 -2020 и сеизпълнява от Агенцията по заетостта на територията на цялата страна. Тя щеосигури стаж и обучение на работното място на 8000 младежи на възраст до 29години включително. 

Схемата„Младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат младежи в двеосновни направления:

Стажуване: Работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Целта е максимално усвояване на практически умения по придобита професия или специалност в рамките на стажа;

Обучение по време на работа: По време на работния процес тече и обучение на служителя по определена професия или специалност, като за целта се предвижда работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на включения в обучение по време на работа младеж.

И в дватаслучая, ако настоящият адрес на младежите е различен от населеното място наработа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първиямесец от стажа/обучението. 

Наработодателите, които осигурят стажуване по схемата, ще бъдат покритиразходите за:

- възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход  за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, към която се отнася разкритото стажантско място;

-  здравните и социалните осигуровки на младежите за срок от 6 месеца.

Ако следизтичането на стажа младежът остане на работа и сключи безсрочен трудовдоговор, на работодателя ще бъдат допълнително покрити разходите за социално издравно осигуряване за срок от още 6 месеца. Разходите за възнаграждението нанаставника по време на стажуване няма да бъдат покрити от схемата и остават засметка на работодателя.

Наработодателите, които осигурят обучение по схемата, ще бъдат поетиразходите за:

- възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от минималната работна заплата за страната;

- разходите за здравни и социални осигуровки за срока на обучение.

Разходитеза възнаграждение на определения от работодателя наставник за обучение по времена работа ще бъдат поети от програмата (1/2 от минималната работна заплата застраната).

Документите можете да свалите от тук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега