Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Незаконното заселване на избиратели е язва, която трябва да излекуваме

Зафиров: Незаконното заселване на избиратели е язва, която трябва да излекуваме

Група народни представители, сред които е и бургаският депутат Атанас Зафиров, са внесли нов законопроект, който ще постави под прицел незаконното заселване на избиратели. Това съобщи самият Зафиров пред журналисти днес. По думите му, тази практика е язва в изборната организация и е време да се сложи край на порочните практики.

Група народни представители, сред които е и бургаският депутат АтанасЗафиров, са внесли нов законопроект, който ще постави под прицел незаконнотозаселване на избиратели. Това съобщи самият Зафиров пред журналисти днес. Подумите му, тази практика е язва в изборната организация и е време да се сложикрай на порочните практики.

„Според проектозакона, тези регистрации ще бъдат заличавани, а виновнителица ще понасят глоба от 500 до 3 000 лева. Проверките ще се извършват посигнал, по инициатива на собственика или по заповед на кмета. Въвеждаме иизискване за проверка на извършените регистрации между 1-ви февруари и 30-тиаприл, тъй като това са най-активните месеци на тези измами“, уточни Зафиров.

По думите му, новите текстове ще регулират промяната на регистрациите внавечерието на изборите, за да се избегне преселването на избиратели,инициирано от политически партии и организации. Според проектозакона, на единадрес ще могат да са регистрирани не повече от три пъти по броя на членовете всемейството.

Това трябва да сложи край и на случаите, в които 20-30 човека,най-вече от малцинствата, са регистрирани на един и същи адрес. 14 дни след влизането в сила на закона, всички нови регистрации отпосочения срок ще бъдат внесени и при установени нарушения, дирекция ГРАО щетрябва да заличава неправомерните.

По време на срещата си с представители на бургаските медии, Зафировкоментира и други актуални въпроси. Той заяви, че възнамерява да отправи питанекъм министъра на здравеопазването по повод разширяването на борда надиректорите на МБАЛ Бургас.

„Ще му задам въпроса кое наложи увеличението при настоящите условия, кактои какви бяха критериите при избора на назначените лица. Ще го попитам и дали еполучил и прочел доклад от ДАНС за хората, които са в този борд и по-конкретноза директора“, добави бургаският народен представител.

Депутатът от групата на БСП добави, че ще внесе и питане до министъра наотбраната по повод скандалната заповед на НСО за премахване тапите наавтоматите по време на традиционния парад по случай 6-ти май.

„Не може НСО да се превръща в държава в държавата. Недопустимо е служба заохрана да заповядва на армията“, коментира Зафиров и допълни, че подобно нещоне се е случвало дори при посещение от страна на световни лидери катопрезидента на САЩ, например.

В срещата участие взе и народният представител Петър Кънев. Той обърнаспециално внимание на въпросите за българо-руските отношения и по-специалнопредстоящата българо-руска комисия, която се очаква да се събере за обсъжданена важни икономически въпроси. Срещата ще се проведе в Русия и целта ѝ ще бъдевъзстановяването на диалога между двете страни.

„Получава се така, че Америка поръчва обяда, а накрая Европаплаща. Трябва да подхождаме внимателно към отношенията си с Русия.Историята показва, че всеки път, когато се разделим на русофили и русофоби,резултатите са пагубни за нас. Искаме дебат по темата санкции и смена мнение, че те трябва да отпаднат. Искам да инициирам размразяването набългаро руските отношения“, коментира Кънев. Депутатът отгрупата на БСП призна още, че за него надеждите на посланика за „оживление“ втуристопотока от Русия са „твърде оптимистични“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега