Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАБХ публикува Изисквания за работа в откритите търговски площи на заведенията

БАБХ публикува Изисквания за работа в откритите търговски площи на заведенията

Ето как ще работят ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници от днес:

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува съгласувани с Министерството на здравеопазването Изисквания към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници)  за прилагане на определени противоепидемични мерки, при които от днес, 6 май, се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.).

Бизнес операторите следва да организират дейностите си така, че да се осигури пълно прилагане на задължителните изисквания, разписани в Заповеди № РД 01-249/ 03.05.2020 г. и № РД 01-250/ 05.05.2020 г. на Министъра за здравеопазването; да се преразгледат разписаните процедури и инструкции за добрите хигиенни практики в обекта, така че да се осигури прилагане на Указанията.

§ При организирането на реда в търговските площи разстоянието между масите трябва да бъде минимум 1,5 метра, съобразно Заповедта на министъра на здравеопазването.

§ Да се осигури поетапното допускане на хора в обекта, без да се допуска струпването им.

§ На местата, на които се очаква да се събират по-голям брой хора да се поставят табели, указващи спазването на дистанция както между гражданите, така и между служителите на обекта.

§ Да не се допуска свободно движение на хора между масите, особено на такива, които не са клиенти на заведението.

§ Да се създаде организация за недопускане струпване на много хора едновременно в общите помещения (тоалетни, фоайетата пред тях и др).

§ Чакащите пред обектите клиенти следва да спазват дистанция помежду си на разстояние минимум 2 м.

§ На работещите е необходимо да се осигурят условия и препарати за дезинфекция на ръцете, подходящо работно облекло и предпазни средства – маска или защитен шлем, ръкавици /препоръчително/. Маските следва да се носят задължително както от персонала, обслужващ клиентите, така и от персонала приготвящ храните и напитките.

§ Бизнес операторите трябва да проведат обучение на персонала, зает с приготвянето и сервирането на храни и напитки за прилагане на мерките, целящи да се сведе до минимум възможния риск от разпространение на COVID-19.

Изискванията могат да се актуализират спрямо развитието и разпространението на COVID-19 в страната, уточняват от БАБХ. От днес проверки за за спазването на Заповедите и Изискванията ще се извършват от инспекторите на БАБХ и РЗИ в цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега