Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Байдън потвърди - лидерът на "Ал Кайда" Айман ал Зауахири е убит в Афганистан

Байдън потвърди - лидерът на "Ал Кайда" Айман ал Зауахири е убит в Афганистан

Президентът Джо Байдън бе категоричен, че няма да позволи САЩ да допуснат Афганистан отново да се превърне в убежище на терористите.

Лидерът на "Ал Кайда" Айман ал Зауахири е бил убит в неделя, 31 юли, в афганистанстанската столица Кабул. Това е станало при атака на ЦРУ с безпилотен самолет, предаде "Ройтерс".

Американският президент Джо Байдън потвърди, че Зауахири е ликвидиран в резултат на антитерористичната операция на американските въоръжени сили в Афганистан.

Айман ал Зауахири е родом от Египет, смятан за дясната ръка на Осама бин Ладен. След като през май 2011 г. Осама бин Ладен е убит, Айман аз Зауахири става лидер на "Ал Кайда".

В същата година - през 2011 г. американските власти обявиха награда от 25 милиона долара за всяка информация за новия лидер на терористичната групировка.

Във връзка с нападението в Кабул Джо Байдън подчерта, че по време на него не е имало жертви сред местните жители. Без наранявания са и роднините на Айман аз Зауахири.

Президентът Джо Байдън бе категоричен, че няма да позволи САЩ да допуснат Афганистан отново да се превърне в убежище на терористите.

Междувременно говорителят на талибаните Забихула Мудхажид потвърди, че САЩ са извършили атака. Без да навлиза в повече подробности, той я определи като нарушение на "международните принципи".

Смъртта на Зауахири е най-сериозният удар срещу "Ал Кайда" след убийството на лидера на групировката Осама бин Ладен през 2011 година. 

Източник: News.bg
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега