Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бащата на съвременната електронна поща почина

Бащата на съвременната електронна поща почина

Бащата на съвременната технология на електронната поща - Реймънд Томлинсън почина през уикенда, съобщават световните агенции. Новината бе потвърдена от близки и колеги на Рей. По първоначални данни, 74-годишният иноватор е получил сърдечен удар.

Бащата на съвременната технология на електронната поща - Реймънд Томлинсън почина през уикенда, съобщават световните агенции. Новината бе потвърдена от близки и колеги на Рей. По първоначални данни, 74-годишният иноватор е получил сърдечен удар.

Роденият в Амстердам, Ню Йорк, Томлинсън намери място в историята чрез революционното въвеждане на символът "@". Според собствените му разкази, програмистът търсел начин да позволи размяната на съобщения да се осъществява извън тясната, физически конфигурирана мрежа от устройства.

По това време Томлинсън работел в компанията BBN - една от най-важните фирми в зората на интернет. Това не била задача от работодателите му, а странично занимание, разказват запознати. До този момент, електронната поща съществувала, но само между взаимно свързани компютри, в специфична, физически конфигурирана мрежа.

Маймунското "а" бил символът, който програмистът използвал, за да посочи специфичната дестинация на устройството реципиент, отделяйки името на получателя от адреса на устройството му. Целта била символът да не се бърка за част от името и ясно да посочва целта на командата - да се изпрати съобщение до определен реципиент.

Учудващо, дори за Рей, програмата сработила. Още по-учудващо, системата не само станала популярна сред колегите му, но и по целия свят, променяйки завинаги електронното общуване. Според близки на програмиста, световния успех на създадената от него система въобще не се отразил на Томлинсън, който до края на дните си останал същия гениален, скромен и добър човек.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега