Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бизнесът може да се възползва от безвъзмездна помощ до 391 хил. лева! Вижте как!

Бизнесът може да се възползва от безвъзмездна помощ до 391 хил. лева! Вижте как!

Целта на процедурата е подобряване на здравословната и безопасна среда в организациите и адаптиране на работните места към новите предизвикателства, свързани със заетостта. Ще могат да се финансират дейности, които са насочени към безопасност на служителите на работното място и подобряване на менталното им здраве.

През септември започва  процедура за безвъзмездна финансова помощ "Адаптирана работна среда", финансирана със средства от ЕС и България, чрез Програма за развитие на човешките ресурси 2021 -2027, по която работодатели и сега проявят огромен интерес. По процедурата, с бюджет от 100 000 000 лева, ще се предоставя помощ на предприятията за справяне с новите предизвикателства и променящите се модели на работа.Това съобщиха от консултантска къща „Експерт Консулт“. 

Безвъзмездната финансова помощ е до 391 166 лева, като покрива 100% от разходите за проекта, ограничение има само за големи предприятия - 80%. Целта на процедурата е подобряване на здравословната и безопасна среда в организациите и адаптиране на работните места към новите предизвикателства, свързани със заетостта. Ще могат да се финансират дейности, които са насочени към безопасност на служителите на работното място и подобряване на менталното им здраве. 

„Процедурата е дългоочаквана поради възможността за безвъзмездно финансиране на  мерки при 100% покриване на разхите от програмата, което е изключителна рядкост за третия програмен период. По тази процедура може да подобрите условията на труд в предприятието, да закупите лични предпазни средства (ЛПС) и специално работно облекло, да оборудвате за вашите работници и служители кът за отдих, спорт или хранене, да осигурите климатизация, вентилация на помещенията, както и да осигурите психологическа подкрепа срещу „бърнаут“ на работното място и „ефекти от COVID пандемията върху психиката на вашите служители“. Също така може да въведете екологосъобразни практики в цялостната организация на работа в предприятието - в т.ч. насочени към генериране и изпълнение на дейности за социална отговорност със „зелени“ идеи за работа, мотивиране на служителите за прилагане на екологосъобразно поведение по време на работа чрез информационни и други фирмени събития или създаване на бонусна система за отличаване и възнаграждаване на „зелено“ поведение на служителите или генериране от служителите на идеи за екологосъобразно поведение и т.н.“, споделя Анелия Иванова - консултант по бизнес развитие, управление на програми и обществени поръчки.

По думите ѝ безвъзмездна финансова помощ могат да получат организации, осъществяващи дейност в почти всички сектори на икономиката.Няма ограничения по отношение на датата на регистрация на кандидатите и реализираните нетни приходи от продажби. Единственото условие е да притежават финансов капацитет за изпълнение на проекта, спрямо разработена от програмата методика, по която екипът на консултантска къща „Експерт Консулт“ напълно безплатно ще направи анализ дали дадено предприятие е допустим кандидат.

Планирано е кандидатстването да започне на 15 септември 2023 г., като очакваният срок за кандидатстване е 3 месеца от датата на обявяване. 

За въпроси и съдействие по процедурата „Адаптирана работна среда“ може да се обърнете за безплатна консултация към специалистите от „Експерт Консулт“. 

Освен на място в офиса им в Бургас, на ул. „Шейново“ № 8 ет.1, желаещите могат да се свържат с тях и на следните телефони: 0885 537 336 или 0877 198 244, както и да им пишат на е-мейл: office.expertconsultbg@gmail.com
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега