Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българин покори Лондон с нестандартна карта на етномногообразието

Българин покори Лондон с нестандартна карта на етномногообразието

Тихов покори британската столица с едно от най-новите си произведения - карта от паспорти, която показва етномногообразието в Лондон. Макар много да виждат в нея тъжна статистика за превръщането на британците в малцинство в града, Тихов определя творбата си по-скоро като символ на "надеждата и единството".

Многообразието от националности и етноси са една от причините за славата на Лондон като космополитен град. В днешно време, по средата на криза в отношенията на Великобритания и Европейския съюз, въпреки новите политики на кралството по отношение на миграцията, британската столица остава един от най-пъстрите градове в света. Цели квартали са "превзети" от хора с други националности.

Именно това показва нестандартната карта на българския художник с британски паспорт - Янко Тихов. Той е завършил софийската Художествена академия, но от години живее и твори в Лондон. Този октомври Тихов покори британската столица с едно от най-новите си произведения - карта от паспорти, която показва етномногообразието в Лондон.

Макар много да виждат в нея тъжна статистика за превръщането на британците в малцинство в града, Тихов определя творбата си по-скоро като символ на "надеждата и единството", пише в-к "Evening Standard" Според него, това многообразие е част от духа на Лондон и показва, че различните култури могат да съжителстват успешно.

Художникът се вдъхновява да сътвори нестандартната карта, когато получава британско гражданство. Вземайки новия си, втори паспорт, в ума на Тихов се прояснява идеята за представянето на етносите в Лондон чрез кориците на паспорти. Нужни са му общо 32 образеца, които получава на заем от приятели. Ръчно изрисуваните гербове са от 23-каратово злато. Данните пък са от преброяването през 2011-а година.

"Лондон е единственото място, където подобна карта може да съществува. С изключение на Ню Йорк, може би", коментира Тихов. По думите му, преминаването през кварталите на града, от единия край до другия, е като да пътуваш през различни страни. Следващият проект на художника е подобна карта и на Ню Йорк. Той обмисля и цяла серия, посветена на развитието на етномногообразието в Лондон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега