Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българите - все по-големи фенове на бирата

Българите - все по-големи фенове на бирата

След известен период на спад, производството и обемът на потреблението в пивоварния сектор в Европа показват признаци на възстановяване, стана ясно на годишната гала вечер на Пивоварите на Европа. Същата тенденция се наблюдава и у нас, съобщават от Съюза на пивоварите в България.

След известенпериод на спад, производството и обемът на потреблението в пивоварния сектор вЕвропа показват признаци на възстановяване, стана ясно на годишната гала вечерна Пивоварите на Европа. Същата тенденция се наблюдава и у нас, съобщават отСъюза на пивоварите в България.

Според доклада наErnst & Young през 2012 г. пивоварният сектор в България е генерирал 163милиона евро приходи за държавния бюджет и е допринесъл за поддържането на 28900 работни места. В рамките на същата година, в нашата страна са произведени 4 992 300хектолитра пиво и са консумирани 5 403 900 хектолитра. В сравнение с 2010 г.,вносът на пиво в страната се е увеличил с повече от 215%.

В България годишнатаконсумация на глава от населението е 73 литра, докато в Европа данните сочат среднаконсумация от 70 литра на глава от населението. Причините за разликата саценово достъпните вносни марки пиво, интересът към плодовите бирени миксове иръстът на броя чуждестранни туристи, посещаващи страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега