Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Повече направления за преглед при специалист през 2014-а

Повече направления за преглед при специалист през 2014-а

Догодина ще има повече направления за преглед при специалист, изследвания и високоспециализирани дейности. Лекарите и Здравната каса най-после постигнаха споразумение, съобщи bTV.

Догодина ще има повече направления за преглед при специалист, изследвания и високоспециализирани дейности. Лекарите и Здравната каса най-после постигнаха споразумение, съобщи bTV.

Увеличават се обемите и цените по 24 клинични пътеки за болнично лечение. 14.5 милиона лева допълнително ще бъдат използвани за увеличение на недофинансирани клинични пътеки в педиатрията, пулмологията, тежката хирургия и раждането.10 милиона лева повече ще има за общопрактикуващите лекари и за специалистите. Милион и половина допълнително ще отидат за високоспециализирани дейности.

„Мисля, че това е максималното, което тази година успяхме да постигнем като договаряне”, заяви д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз.  БЛС няма да завежда дело срещу Здравната каса и очаква подписване на рамковия договор за догодина.Не всички предложения обаче са били приети.„В лъчетерапията имаше такива пътеки. Не може една пътека от 3 хиляди да стане 9 хиляди лева”, коментира д-р Румяна Тодорова, управител на НЗОК.

Законът за бюджета на Здравната каса за 2014 година дава възможност авансово да се разпределят за болнична помощ до 5% от оперативния резерв, което възлиза на 167 милиона лева.Разчетите показват обаче, че ще са необходими само 149 милиона. Оперативният резерв, който остава за непредвидени разходи, е над 100 милиона лева.В събота съборът на Българския лекарски съюз окончателно ще реши дали са съгласни с предложението на Касата. Националният рамков договор може да бъде подписан още на 18 декември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега