Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България е загубила 80 млн. евро от руското ембарго

България е загубила 80 млн. евро от руското ембарго

80 млн. евро са загубите, които търпи България от рестрикциите, които наложи Русия върху износа на земеделско производство от България. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Малко Търново, цитиран от „Фокус".

80 млн. евро са загубите, които търпи България от рестрикциите, които наложи Русия върху износа на земеделско производство от България. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Малко Търново, цитиран от „Фокус".

„Полагаме огромни усилия да усвояваме европейски пари. Ако в неделя Европейският съвет се състои, ще поставим въпроса за огромните пари, които губим от санкциите, които сме наложили ние и контрасанкциите от Русия", подчерта премиерът.По думите му в момента земеделските производители губят пари.

„Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите?", попита Бойко Борисов, цитиран от Дарик. Той каза още, че предстоящото заседание на Европейския съвет ще бъде тежък съвет за всички. „Ще настоявам и ние да имаме срокове - защото два пъти в месеца пътуваме до Брюксел, за да решаваме въпроса с Гърция. За мен е притеснително, че ЕС харчи много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години", коментира Борисов.

Той припомни на българите, които поддържат позицията на гръцкото правителство, че още с идването му на власт то е наложило 26% данък на гръцките фирми, които работят с България. „Те не го коментираха това, а в момента се съдим в Страсбург. Нашата победа в България е това, че всички еврофондове работят. Всеки ден откриваме видими неща", изтъкна Бойко Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега