Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България ще бъде включена в новата Европейската гранична и брегова служба

България ще бъде включена в новата Европейската гранична и брегова служба

България ще бъде включена в новата Европейската гранична и брегова служба. Това стана възможно след като Комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент одобри законодателно изменение, внесено от българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Мария Габриел, което гарантира участието на България в новата служба, въпреки че страната не е част от Шенгенското пространство.

Българияще бъде включена в новата Европейската гранична и брегова служба. Това станавъзможно след като Комисията поправосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент одобри законодателноизменение, внесено от българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и МарияГабриел, което гарантира участието на България в новата служба, въпреки честраната не е част от Шенгенското пространство.

Тази ключова поправкагарантира, че в случай на силен миграционен натиск по границата с Турция,другите държави-членки и Европейската гранична и брегова служба ще иматзадължението да окажат необходимата техническа подкрепа и помощ от допълнителноспециалисти.На заседанието на Комисията поправосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент в понеделник бе гласуванапозицията на евродепутатите относно Европейската гранична и брегова охрана. Стова ще бъде дадено начало на междуинституционалните преговори със Съветаотносно окончателната структура и компетенциите на новата агенция. Целта е тяда започне да функционира още от есента на тази година.

На заседанието на комисията бешеодобрено също и предложението на двамата български евродепутати от ГЕРБ дейноститена Европейската служба да включват не само справяне с миграционната криза, но изащитата на външните граници от заплахи като трансгранична престъпност итероризъм.Според Емил Радев, който е член наКомисията по правосъдие и вътрешни работи, с приетия текст ще се гарантирасолидарността към държави като България, които са на първата линия по защита навъншните граници.

"С гласувания от ЕП текст, европейските ни партньори щебъдат задължени да оказват необходимата за страната ни помощ и по този начинние ще можем да разчитаме на бърза подкрепа при силен миграционен натиск.",коментира Емил Радев.„Одобрените поправки гарантират, ченовата Европейска служба за гранична и брегова охрана ще разполага с нужнитеинструменти за ефективно интегрирано управление на външните граници наЕС. Осигуряването на високо равнище на сигурност в рамките на целия ЕС, катосъщевременно се защитава свободното движение на хора в него, е приоритет засправяне с настоящата миграционна криза”, подчерта зам.-председателят на Групата на ЕНПв ЕП и член на Комисията по правосъдие и вътрешни работи Мария Габриел. 

За да се гарантира високо и еднакво ниво на граничен контрол, Мария Габриелпредложи в задачите на новата агенция да бъде включено също така насърчаванетона разработването на обща среда за споделяне на информация, включително заоперативната съвместимост на системите.

Европейската гранична и бреговаохрана, предложена от ЕК през декември 2015г., ще бъде изградена въз основа наагенцията Frontex и органите на държавите-членки, отговарящи за управлението награниците, които ще продължат да извършват ежедневното управление на външнитеграници. Предложението предвижда създаването на резерв от гранични служители итехническо оборудване за бързо реагиране, създаването на център за мониторинг ианализ на риска по външните граници на ЕС, право на намеса, ако някоя държава вЕС не може да се справи с миграционна вълна, както и по-силна роля в областтана връщането на неправомерно пребиваващи в ЕС мигранти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега