Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България води класацията по бедност в ЕС

България води класацията по бедност в ЕС

Най-голям спад в заетостта на хората между 20 и 64 г. е отчетен в България, съобщава Евростат, позовавайки се на своя статистика включваща анализи за рисковете на бедност в Евросъюза, данни за населението, както и проучване на регионите с нисък и висок приръст.

Най-голям спад в заетостта на хората между 20 и 64 г. е отчетен в България, съобщава Евростат, позовавайки се на своя статистика включваща анализи за рисковете на бедност в Евросъюза, данни за населението, както и проучване на регионите с нисък и висок приръст.

След страната ни в анализите за заетостта са райони в Латвия и Испания - спад от минус 9,5 %, три района в Ирландия - спад от минус 9,2 процентни пункта и др. В районите Корса във Франция, Анхалт, Германия се наблюдава увеличение в заетостта- плюс 4,5 на сто и Тичино, Швейцария - плюс 3,2 на сто, отчита Евростат.

1 300 европейски региона са застрашени от бедност по няколко показателя, включително степента на урбанизация на населеното място, прираста на населението (на 1 000 души) в различните еврорегиони, както и по промяната на нивото на заетост на хората между 20-64 години.

България повежда класациятая по бедност в ЕС. Близо 57 % от населението в слабо заселени места и 54 % от средно населените райони или малки градчета живеят в риск от бедност и социално изключване. Подобни данни са били отчетени в периода 2008-2011 г. Колкото до големите градове - около 38 % от българите са застрашени от бедност и социално изпадане. България е с показател за риск от бедност 49 на сто при среден показател 24 % за ЕС-28.

Румъния е втора след България по бедност в ЕС - 40,3 на сто от румънското население. Латвия е с 36,6 % застрашена от бедност, а Литва и Унгария - по 32 на сто и др. Най-слабо застрашени от бедност и социално изключване по степен на урбанизация са Чехия - 15,4 на сто и Холандия - 15,7 на сто. Следват Швеция - 16 на сто, Люксембург - 16,8 на сто и Австрия - 16,9 на сто.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега