Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български триумф на турнир до 14 г. от Тенис Европа в Румъния

Български триумф на турнир до 14 г. от Тенис Европа в Румъния

Междувременно Димитър Топчийски и Пламен Колев при юношите и Кристина Кънева при девойките се класираха за финалите на сингъл.

Блестящо представяне на българските тенисисти на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Крайова (Румъния). Димитър Топчийски и Пламен Колев спечелиха титлата на двойки при юношите. Във финалната среща българите победиха с 6:2, 3:6, 10-8 румънците Йонут Димитру и Рафаел Марин.

Елена Пападопулу пък завърши на второ място на двойки при девойките. Във финалната среща българката и Ева Черцел от Румъния отстъпиха с 5:7, 3:6 на представителките на домакините Алексия Брабете и Ана Чиндрис. Междувременно Димитър Топчийски и Пламен Колев при юношите и Кристина Кънева при девойките се класираха за финалите на сингъл. На полуфиналите на сингъл Димитър Топчийски победи със 7:5, 6:1 Рафаел Марин от Румъния. Пламен Колев разгроми с 6:0, 6:0 Емилиан Негойта от Румъния. Така двамата българи се класираха за финала с по четири победи и без загубен сет.

На полуфиналите на сингъл при девойките Кристина Кънева се наложи с 6:2, 6:1 над Ана Чиндрис от Румъния. Това е четвърта поредна победа за българката на турнира без да загуби сет. В спор за титлата Кънева ще играе срещу Мария Роча от Румъния. В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. 

През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти. Отбор 2010 г. е в състав Димитър Топчийски (Некст Джен), Пламен Колев (Про спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега