Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българските деца са сред най-застрашените от бедност в Европа

Българските деца са сред най-застрашените от бедност в Европа

По този показател страната ни се нарежда на второ място след Румъния.

Българските деца са сред най-застрашените от бедност и социално изключване в Европа. По този показател страната ни се нарежда на второ място след Румъния. Това показват данните на Евростат за 2018 година, публикувани днес.

В риск от бедност и социално изключване са децата от домакинства, чиито доходи са под прага на бедността. Те живеят в крайни лишения и често не посещават училище или не се справят добре с материала. Те по-рядко се радват на добро здраве и трудно реализират потенциала си в последствие. При тях рискът от безработица и бедност на по-късен етап от живота им е по-висок.

Според обобщението на статистиката, 23.4% от децата в Европа са в риск от бедност и социално изключване. Най-голям е делът на застрашените деца в Румъния - 38.1%. В "класацията" България се нарежда на второ място с 33.7%.

Най-сигурна е средата за най-малките в Словения и Чехия. В тези страни делът на децата в риск е съответно 13.1 на сто и 12.2 на сто.

Обикновено застрашени от бедност са деца с един родител. Те представляват 42.8% от всички малчугани в риск. Статистиката показва още, че в риск живеят и децата в семейства с двама родители и повече от 3 деца.

Данните подкрепят и тезата, че по-високо образованите родители предлагат по-добър стандарт на децата си. 51.5% от малчуганите с нискообразовани майка и баща живеят в риск. Едва 7,4 на сто е делът на децата в риск, чиито родители са с висше образование.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега