Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Старият морски вълк Трендафил Витанов ще учи бъдещи моряци на морските възли

Старият морски вълк Трендафил Витанов ще учи бъдещи моряци на морските възли

Известният тралмайстор ще води дисциплината "Морско такелажно дело".

Старият морски вълк Трендафил Витанов ще обучава учениците от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас. Известният тралмайстор е работил 25 години в "Океански риболов", посочват от пресцентъра на Общината. За него няма тайни във връзването и заплитането на морски възли от всички видове въжета, както и в използването на мрежи.

Той ще води дисциплината "Морско такелажно дело", а под негово ръководство учениците ще правят морски възли и примки, ще съединяват въжета и т.н.  От майсторството на Витанов ще почерпят знания и умения всички възпитаници на Морското училище.

Бъдещият преподавател вече посети такелажния кабинет на гимназията, заедно с директорката Христина Жабова. Специализираната класна стая се оборудва в момента. В нея ще продължи използването на съществуващи макетни табла с видове възли, приспособления и инструменти за такелажа, които имат и сантиментална стойност, тъй като с тях са се учили на занаят поколения бургаски моряци, но ще бъдат изработени и нови.

В модернизирания кабинет учениците ще могат нагледно да се обучават на видовете корабни въжета, обзавеждането на кораба с блокове, скоби (шегели), коуши, халки и обтегачи, както и да извършват такелажни работи. Те ще научат и командите на български и английски език за натягане и освобождаване на швартови въжета, буксири и проволки, за заставане и снемане от котва.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега