Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близките на убития от паднало дърво Пейо Янчев ще съдят Oбщина Бургас

Близките на убития от паднало дърво Пейо Янчев ще съдят Oбщина Бургас

Близките на 26-годишния Пейо Янчев, който издъхна след като стар кестен го затисна на централна бургаска улица, ще съдят Общината. Първоначалният иск е в общ размер на 100 400 лв. Трагедията стана миналата година на 17 септември на ул. „Ген. Гурко”.

Близките на 26-годишния Пейо Янчев,  който издъхна след като стар кестен го затисна на централна бургаска улица, ще съдят Общината. Първоначалният иск е в общ размер на 100 400 лв. Трагедията стана миналата година на 17 септември на ул. „Ген. Гурко”.  Вчера Пейо трябваше да навърши 27 години. По този повод почернените близки оставиха на гроба му 27 рози.

Няколко дни след трагедията роднините на младия мъж заявиха, че ще изчакат резултатите от експертизата и ако се окаже, че някой не си е свършил работата, ще потърсят правата си в съда. Резултатите от проверката показват, че кестенът-убиец е попадал в групата на ”увредени и обезлистени дървета", които няма да се секат, но се изисква по-сериозно следене на състоянието им.

Алексей и Даниела Янчеви, родителите на Пейо, както и Бранимира, жената, от която той има 3-годишен син, ще поискат от Окръжния съд в Бургас Общината да изплати по 25 100 лв. на всеки. Почернените близки подчертават, че не става въпрос за търсене на пари, а за физическото им оцеляване. В мотивите им се посочва, че като един от собствениците на фирма за туристически атракции, младият мъж е носел основните приходи в семейството.

Бранимира настоява 3-годишният ѝ син да получава месечна издръжка в размер на 150 лв., която да се изплаща до навършване на неговото пълнолетие през 2017 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега