Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 100 бона прибра НАП-Пловдив от продажба на лукс коли на длъжници

Близо 100 бона прибра НАП-Пловдив от продажба на лукс коли на длъжници

10 автомобила, собственост на лица с данъчни и осигурителни задължения към бюджета, бяха продадени през миналата година от НАП-Пловдив, съобщиха от агенцията. Общата сума от реализираните продажби е 98 110 лева.

10 автомобила, собственост на лица с данъчни и осигурителни задължения към бюджета, бяха продадени през миналата година от НАП-Пловдив, съобщиха от агенцията. Общата сума от реализираните продажби е 98 110 лева.

С вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП от началото на 2010 година приходната администрация вече има правомощията да описва и разпродава имущество на длъжници, които не са платили задълженията си към бюджета. Допреди това данъчните можеха да налагат запори и възбрани на банкови сметки, автомобили, недвижими имоти и различни вещи, но не можеха да продават това имущество на търг.

През май 2010-а публичните изпълнители в НАП Пловдив стартираха с успешен търг на червено „Ферари”, което смени собственика си срещу сумата от 32 000 лева. Тя отиде за покриване на данъчното задължение на некоректен платец от региона, който се раздели с луксозното возило заради неплатен данък върху доходите в размер на 160 000 лева.

Впоследствие за кратко време дирекция „Събиране” продаде още „Ягуар” и спортен модел „Ауди”. Трите автомобила водят класацията на най-скъпо реализираните продажби на превозни средства в региона от приходната агенция.

Още 498 000 лева постъпиха в хазната през изминалата година в резултат на продажби на недвижими имоти на длъжници от Пловдивско. Продадени бяха 10 обекта – търговски и производствени сгради. Движимите вещи, групирани по асортимент, донесоха допълнителни 8000 лева за покриване отново на данъчни и осигурителни дългове на граждани и фирми. До края на този месец февруари дирекция „Събиране” в НАП-Пловдив организира още 7 търга на движима и недвижима собственост, приходите от които ще отидат за покриване на публични задължения на длъжници

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега