Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Блоковете в Поморие водят надпревара за участие в програмата за саниране

Блоковете в Поморие водят надпревара за участие в програмата за саниране

Интересът към програмата за безплатно саниране на малки блокове в Поморие е огромен. Кметът Иван Алексиев и екип от администрацията, в рамките на осем дни, проведоха разяснителна кампания и информационни срещи със собствениците на допустими за участие сгради в морския град.

Интересът към програмата за безплатно саниранена малки блокове в Поморие е огромен. Кметът Иван Алексиев и екип отадминистрацията, в рамките на осем дни, проведоха разяснителна кампания иинформационни срещи със собствениците на допустими за участие сгради в морския град. Само седмица след кампанията, вече има регистрирани 13 нови сдружения поЗакона за етажната собственост с желание за участие в Програмата за безплатносаниране на малките блокове.

„Шансът пред нас е огромен. Не само, за дапроменим визията на града, но и да се възползваме от предоставената възможностда направим домовете си по-топли, уютни и с по-малко разходи за отопление.Поморие е един от 28-те града в България, които ще участват в програмата забезплатно саниране, както чрез Националната програма, така и чрез ОП „Региони врастеж” 2014-2020.

Горд съм, че успяхме да осигурим този европейски финансовресурс, защото ни дава достатъчно голяма преднина пред повечето други градове.Радвам се, че хората вече са добре информирани и имат доверие в нас. Вярвам, чес помощта, която им оказваме и със заявеното от тяхна страна желание заучастие, ще успеем да се възползваме максимално от възможностите напрограмата.”, коментира кметът Алексиев.

През стартиралата през 2015 година кампания, вНационалната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради с над 36апартамента участват осем големи блока в Поморие. В момента се извършваобследване на конструкцията им и тече процедурата за издаване на техническипаспорти на всеки един от тях. На база предписанията на конструкторите ще бъдатизготвени проектите за същинските ремонтни дейности.

Следпроведената информационна кампания, експертите в Община Поморие остават наразположение на гражданите всеки вторник и четвъртък от 9.30 до 12.00 часа всградата на Общината или на следните контакти:

- тел.: 0596 22004, mayor@pomorie.bg;

- тел.: 0596 26307,eu_projects@pomorie.org – отдел „Управление на проекти“;

- тел.: 0596 26310 – КристинаДемирева, началник отдел „Правно-нормативно обслужване”;

-тел.: 0596 26326 – инж. ИлиянаКалудова, началник отдел „Устройство на територията и опазване на околнатасреда”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега