Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БЛС: Увеличават педиатричните пътеки с до 30%

БЛС: Увеличават педиатричните пътеки с до 30%

Исканията на Български лекарски съюз за повишаване на цените на редица клинични пътеки и най-вече на тези в Педиатрията - изпълнени. Това става ясно от проекта на Анекса към Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2018 г. , публикуван на официалната интернет страница на НЗОК.

Исканията на Български лекарски съюз за повишаванена цените на редица клинични пътеки и най-вече на тези в Педиатрията -  изпълнени. Това става ясно от проекта наАнекса към Националния рамков договор за медицинските дейности междуНационалната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2018 г. ,публикуван на официалната интернет страница на НЗОК. 

Така с влизането в сила на Анекса към НРД 2018 г.всички пътеки, които в сега действащия Анекс към НРД 2018, са общи за деца ивъзрастни, ще бъдат разделени в отделен Пакет и ще бъдат финансирани изцялокато Пакет Педиатрия. Или както следва:  

Цените наклиничните пътеки, изпълнявани в клиники/отделения по „Педиатрия”  в структури от трето ниво на компетентност сеувеличават  с 30%, а тези от първо ивторо ниво на компетентост с 20%

Порадизначителните разходи за хирургично лечение на деца, както и необходимостта отпо-продължително проследяване на състоянието им беше договорено увеличение с50% на цените на следните клинични пътеки: КП 172, КП 174, КП 176, КП 178 

Увеличението на цените в областта на Пулмологията щебъде с 10%, като там, където има разделение на пътеки за деца и за възрастни,детските пътеки ще бъдат завишени с 20 %.  

Повишаване с 10% ще има и на цените на терапевтичниклинични пътеки, изпълнявани в отделения по „Вътрешни болести”, „Кардиология”и„Анестезиология и интензивно лечение”от първо и второ ниво на компетентност.  Имайки предвид факта, че за изпълнението на клиничнипътеки в областта на „Инфекциозни болести”, са необходими значителни средства,както за диагностициране на съответното заболяване, така и  за лечението на пациентите, договоренотоувеличение при тях е в размер на 20%. 

В подкрепа надемографската политика със 100 лв. е увеличена цената на клинична пътека„Раждане” - от 750 на 850 лв.  Увеличение има и при цените на амбулаторни процедури№ 35, № 37. Проектът на Анекс към Националния рамков договор замедицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българскиялекарски съюз за 2018 г. е публикуван на официалната интернет страница на НЗОКза 14-дневно обществено обсъждане.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега