Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борим се за титлата Културна столица на Европа под мотото "Бургас - Културен ускорител"

Борим се за титлата Културна столица на Европа под мотото "Бургас - Културен ускорител"

В началото на декември осемте български града ще се изправят пред жури, състоящо се от 6 експерта от България и 7 от други страни-членки на ЕС, които ще преценят кои градове заслужават в най-голяма степен да бъдат носители на тази титла. Бургас ще защити своята кандидатура за Културна столица на Европа на 10-ти декември. До края на годината ще стане ясно кои български градовепродължат в надпреварата.

В началото на декември осемте български градаще се изправят пред жури, състоящо се от 6 експерта от България и 7 от другистрани-членки на ЕС, които ще  преценят кои градове заслужават в най-голямастепен да бъдат носители на тази титла. Бургас ще защити своята кандидатура за Културна столица на Европа на 10-ти декември. До края на годината ще стане ясно кои български градовепродължат в надпреварата.

Преминалите на следващ етап кандидати ще бъдат посетени през2014 г. от експертното жури, което на място ще се запознае с града, с неговите специфики и възможности. След това докрая на 2014 г. ще стане ясен окончателният избор на града-победител. Той щеима четири години, за да подготви целогодишна културна програма със събития иинициативи, които да привлекат публика и артисти от цяла Европа.

До момента Бургас има всички шансове да спечели титлата.Концепцията на града за 2019-та г. е обединена под мотото "Бургас -Културен ускорител". Тя е вдъхновена от Големия андронен колайдер в Европейскияцентър за ядрени изследвания (CERN). „Културният ускорител“събира, задвижва и сблъсква различни елементи на нашата среда, а сблъсъцитеводят до раждането на нови форми и проекти.

По модела на Големия адронен колайдер и нашият Културенускорител функционира чрез Потоци, Сфери и Проекти. Потоците включват: Културнаиндустрия, Знание, Социални иновации. Сферите са: Град, Територии и измерения,Креативни потоци, Хора, Следваща стъпка. Сферите са местата, в които Потоцитесе сблъскват, а от тези сблъсъци се раждат Проектите. Именно те формиратпрограмата от събития за 2019 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега